Yksi autoliike riittää - ”Meiltä saa kaiken muun paitsi polttoaineen”

Yksi autoliike riittää, vakuutetaan Vesijärven Auto Oy:ssä. Toisin sanoen: asiakas saa Vesijärven Auto Oy:n toimipaikoista kaikki autoilun palvelut alkaen aina auton myynnistä sen huoltoon, pesupalveluun ja katsastukseen.

 

– Asiakas saa kaikki autoiluun liittyvät palvelut yhdestä paikasta, meidän tai yhteistyökumppanimme tuottamana, Vesijärven Auto Oy:n kehitys- ja markkinointijohtaja Thomas Ljunggren sanoo.

Asiakkaan näkökulmasta autoilun perustarpeet – ja vähän enemmänkin – kattava palveluvalikoima lisää asioinnin sujuvuutta ja helppoutta.

– Asiointi on helppoa, ja voin luottaa siihen, että kaikki toimii kuten pitääkin, lähes 20 vuotta Vesijärven Autossa asioinut Sanni Torkkel vahvistaa.

– Olen käyttänyt aika lailla laidasta laitaan tämän talon palveluja, ja olen ollut niihin todella tyytyväinen. Ostan aina autoni tutulta myyjältä. Vanhempanikin ovat olleet saman myyjän asiakkaita jo yli 30 vuoden ajan, kertoo Torkkel.

Yhden luukun periaatteella

Vesijärven Autossa korimekaanikkona työskentelevä Mika Lahti on huomannut, että eri palvelujen sijoittuminen yhteen paikkaan säästää aikaa.

– Meillä tehdään samassa tilassa pääasiassa kolarikorjauksia, tuulilasinvaihtoja ja maalaustöitä. Ajallisestihan siinä säästetään paljon, kun maalaamo on korikorjaamon yhteydessä. Yhteistyö on sujuvampaa, mikä on myös asiakkaan etu, tietää Lahti.

Katsastus on kuulunut palveluvalikoimaan muutaman vuoden ajan.

– Olemme katsastaneet autoja kolmisen vuotta, mutta silti palvelu tulee yhä yllätyksenä joillekin asiakkaillemme, katsastuksen vastuuhenkilö Janne Levänen kertoo.

– On iso juttu asiakkaalle, että samalla kun hänen autonsa huolletaan, sen saa katsastettua.

Huoltoneuvoja Jari Helminen on törmännyt jokusen kerran olettamukseen, että Vesijärven Auton liikkeissä niin sanotusti ylikorjataan autoja, koska huolto- ja katsastuspalvelut tulevat samasta talosta.

– Emme ylikorjaa, emmekä myöskään katsasta autoa, jonka huomaamme olevan hylkykunnossa – ellei leima ole menossa esimerkiksi heti seuraavana päivänä umpeen.

Bonusta palveluista

Vesijärven Auto Oy:n toimipisteet huolehtivat kaikista asiakkaidensa autoiluun liittyvistä tarpeista.

– Ennen puhuttiin täyden palvelun autotaloista, mutta tuo sanonta on jo lähes klisee. Me ikään kuin keksimme nyt pyörän uudelleen: meiltä asiakas saa kaikki tarvitsemansa palvelut autoiluun, markkinoinnin asiantuntija Mikko Jalovaara muotoilee.

– Laajan oman osaamisen lisäksi käytössämme on hyvä yhteistyökumppaneiden verkosto, hän lisää.

Asiakasomistajat saavat lisäksi Bonusta huolto-, vuokraus-, varaosa- ja varuste-, rengas-, katsastus-, pesula-, lasi- sekä vauriokorjaamo- ja maalaamopalveluista.

– Bonus on kova juttu, meiltä saa alueen ainoana autoliikkeenä S-Etukortilla Bonusta, toteaa Thomas Ljunggren.

Vaikka puhutaan yhden autoliikkeen riittävyydestä, Vesijärven Auto Oy harjoittaa autokauppaa kolmen nimen alla: Vesijärven Auton, FordStore Lahden ja Nelipyörän.

– Toimimme saman yrityksen alla, mutta kolmessa kaupungissa ja viidessä eri toimipisteessä.

Toimipisteitämme yhdistäviä tekijöitä ovat muun muassa yhteinen omistaja – Osuuskauppa Hämeenmaa – S-Bonus sekä liikkeiden yhteinen johto ja osin yhteiset esimiehet, Ljunggren mainitsee.

Vesijärven Auto Oy:n autoliiketoiminnan merkkivalikoima on kattava. Vesijärven Autolla on kaikkiaan kuusi merkkiedustusta: Toyota, Ford, Škoda, Mazda, Kia ja Mitsubishi.

– Usein merkkiliikkeet tekevät esimerkiksi peltikorjauksia ja maalauksia vain omille merkeilleen, mutta meillä niitä tehdään muillekin. Ja renkaat saamme kaikille merkeille, jälkimarkkinointipäällikkö Antti-Jussi Meronen korostaa.

– Meiltä saa kaiken muun paitsi polttoaineen, eli yksi autoliike todellakin riittää, Meronen toteaa.

Seuraa meitä myös Instagramissa: @yksiautoliikerittaa

Marika Silver