Katsastus

Kun haluat edullisen, vaivattoman ja joustavan autonkatsastuksen, me teemme sen. Henkilö- ja pakettiauto
voidaan katsastaa nykyisin vuoden jokaisena arkipäivänä eikä auton käyttöönottopäivämäärästä tarvitse välittää kuten aiemmin. Toki täytyy muistaa, että käyttöönottopäivämäärä määrittää viimeisen mahdollisen katsastuspäivän, kunnes auto on katsastettu ensimmäisen kerran uuden 20.5.2018 voimaan astuneen katsastuslain aikana.

Jatkossa auton seuraava viimeinen katsastuspäivä määräytyy edellisestä hyväksytysti suoritetusta katsastuksesta, eikä enää auton käyttöönottopäivän mukaan. Jos esimerkiksi haluat siirtää autosi katsastusajankohdan kesälle tai esim. vuosihuollon yhteyteen, seuraavan katsastuksen aika ajoittuu samaan vuodenaikaan. Katsastusajan rullaavuutta kannattaa hyödyntää myös käytettyä autoa ostettaessa – auton voi siis katsastuttaa niin osto- kuin myyntihetkelläkin.

Uuden katsastuslain myötä myös yksityiskäytössä olevien alle 10 vuotta vanhojen henkilö- ja pakettiautojen katsastusvälit harvenivat. Kun alle 10 vuotta vanha auto katsastetaan ensimmäisen kerran uuden lain mukaisesti, katsastusväli on kaksi vuotta kunnes auto tulee kymmenen vuoden ikään.

Hämeenmaan Autokatsastus toimii tällä hetkellä Vesijärven Auto Lahdessa ja Nelipyörä Hämeenlinnassa.
Palvelemme Lahdessa Ma-Pe 8.30-16.30 ja Hämeenlinnassa Ma-Pe klo 8-16. Meiltä saat myös auton katsastuksesta Bonusta.
Varaa katsastusaika autollesi kätevästi alla olevasta varauslinkistä.