Yrityksen yksi tärkeimmistä voimavaroista on henkilöstö. Meillä työntekijöitä arvostetaan ja halusimme kertoa teille meidän työntekijöiden tarinoita. Täällä pääset tutustumaan henkilöstömme elämään työssä ja vapaa-ajalla!

 

 

Meidän vaihtoautopäällikkö Jere Issakaiselta löytyy pitkä ja vahva kokemus vaihtoautoista. Hän on työskennellyt niiden parissa 15 vuotisen automyynnin uransa alusta alkaen ja kerennyt näkemään kaikenlaisia tilanteita niiden kanssa. Jere kuvailee olevansa tasaisen vahva työtehtäviensä jokaisella osa-alueella ja ottavansa haasteita mielellään vastaan. Tavoitteet hän myös asettaa itselleen aina korkealle.

Työporukan kesken heillä on hyvä yhteishenki, vaikka työporukasta löytyy kokeneita konkareita sekä innokkaampia nuorempia kavereita. Yhdessä he pystyvät tekemään nopeita sekä järkeviä ratkaisuja.

 

Kainuusta kotoisin oleva Jere asuu nykyään Lahdessa vaimonsa ja alle vuoden ikäisen Inna tytön kanssa. Vapaa-aika kuluu lapsen kanssa leikkien sekä Nemo koiraa lenkittäen. Kesällä he tykkäävät viettää yhdessä perheen kanssa aikaa Jeren isän kesämökillä Lopella.

Hanna Holstila on Hämeenlinnan Nelipyörä Paroisen autosihteeri. Hannan perheeseen kuuluvat aviomies sekä 2-vuotias lapsi. Perheellä on Janakkalan Tanttalassa sukutila, jossa he omien töidensä ohella viljelevät viljaa. Perheen ainoana lapsena Hanna jatkoi tilan toimintaa isänsä jäädessä eläkkeelle. Maatilan hoidossa auttavat pienen kyläyhteisön naapurit, kun kiirettä riittää työn ja taaperoikäisen lapsen kanssa.

 

Aiemmin tilitoimistossa työskennelleen Hannan työpäivät autosihteerinä ovat vaihtelevia sekä opettavaisia. Aamuisin ei koskaan tiedä, mitä päivä tuo tullessaan ja ala kehittyy koko ajan eteenpäin, joten jatkuvasti oppii uutta. Hannan vahvuuksina on tietotekninen hahmotus sekä johdonmukainen päättelykyky. Vaikka työyhteisöstä valtaosa on miehiä, kokee Hanna kuitenkin kuuluvansa joukkoon. "Aamuisin on aina kiva tulla töihin!" Kertoo Hanna.

"Entinen jääkiekkoilija nykyinen agilityn harrastaja."

 

Kimmo Kytölaakso on meidän Ford automyyjä, jonka työura ei ole ollut aivan tavallinen. Parikymppisenä hän aloitti monen pikkupojan unelma-ammatissa ammattilaisjääkiekkoilijana. Uran aikana hän pelasi kotimaassa ja ulkomailla useammassa eri joukkueessa.

Kymmenen vuoden jälkeen hän joutui kuitenkin yllättäen polvivammojen takia jättämään uransa ammattijääkiekon parissa ja päätti hakea väliaikaisesti autokauppaan töihin.

 

Nyt kun takana on 13 vuotta autokaupassa, ei automyyjän uraa voi sanoa enää väliaikaiseksi. Automyyjän työssä hän on viihtynyt ja päässyt tekemään työtä, jossa riittää haasteita. Tällä hetkellä hän tekee yritysmyyntiä Fordin puolella ja voimme kutsua häntä hyötyajoneuvojen erikoismieheksi. Jääkiekkouralla kehittyneet kieli- ja sosiaaliset taidot ovat olleet etuna automyyjän työssä.

 

Nykyään Lahdessa asuva Kimmo on jättänyt jääkiekon kokonaan taakseen ja tilalle on tullut uusi harrastus, agility. Agilityssä hän ohjaa esteradalla omaa bordercollie Vineä, jota hän kouluttaa käytännössä päivittäin ja treeneissä he käyvät yhdessä kolme kertaa viikossa. Tällä hetkellä Kimmo on täysin hurahtanut tähän lajiin.

 

Teija Vettenterä on meidän Ford tuotepäällikkö, jolla tulee pian täyteen 25 vuotta automyyjänä. Teija on uran alkumetreiltä lähtien työskennellyt Ford merkin parissa ja päätyikin automyyjäksi ostaessaan itselleen uutta merkin autoa. Työporukan kesken Teija tunnetaan nimellä "Pikku Myy", sillä hän on peloton ja iloinen nainen sekä tuotepäällikön tehtävässä hänellä riittää aina kiirettä.

 

Teija asuu perheineen Lahdessa ja tekemisen puutetta hänellä ei työpäivien jälkeenkään ole. Hän on aktiivisesti mukana 12-vuotiaan poikansa harrastuksissa ja suuren osan vapaa-ajasta hän viettää hiihtoladun vieressä sekä jalkapallokentän laidalla.

Viime kesänä he saivat muiden jalkapallopoikien äitien kanssa idean hyödyntää oma urheilu sekä lapsen harrastus, ja he alkoivat yhdessä treenaamaan pelikentän laidalla. Syksyllä he osallistuivat FC PALLO HUKASSA-nimisellä joukkueella palloliiton järjestämään turnaukseen, johon he lähtivät pitämään hauskaa. Maalivahtina pelannut Teija palkittiin turnauksessa tsemppari-palkinnolla.

Tämän miehen voitte tavata Hämeenlinnan Nelipyörä Terrassa. Kare Virtanen siirtyi automyyjäksi Terraan muutama kuukausi sitten Paroisen toimipisteestä. Autot ovat olleet lähellä Karea läpi elämän, sillä suvusta löytyy useammalta sukupolvelta isompien ja pienempien autojen parissa työskennelleitä perheenjäseniä. Nuorempana Kare on myös harrastanut jääradalla ajamista itse rakennetuilla menopeleillä.

Työuransa autojen parissa Kare aloitti heti armeijan jälkeen. Ensin hän toimi autonkuljettajana, sen jälkeen varaosamyyjänä ja vuonna 1998 hän siirtyi automyynnin pariin.

 

Karen perheeseen kuuluvat vaimon lisäksi 16-vuotias tytär ja 14-vuotias poika. Perhe asuu Hauholla ja suuren osan Karen vapaa-ajasta vie lasten harrastukset. Kesäisin perhe viettää yhdessä aikaa Lammilla sijaitsevalla kesämökillä ja talvisin Karen yksi lempipuuhista on käydä moottorikelkkailemassa.

Tämä pienen tytön isä on meidän Ford automyyjä Sami Aalto. Samin haaveammattina lapsena ei ollut juuri automyyjän ammatti, mutta myynnin ja asiakaspalvelun eri tehtävissä hän on kuitenkin työskennellyt työuransa alkuajoista lähtien. Vuonna 2011 hän aloitti automyyjän uransa ja tänä päivänä hän työskentelee meillä Ford ST, RS ja Mustang mallien tuotevastaavana.

"Automyyjän työssä jokainen asiakaspalvelu- ja myyntitilanne on erilainen ja tätä kautta myös jokainen päivä. Autoala ja tuotteet ovat mielenkiintoisia, ja toki Ford merkkinä on se ykkösjuttu. Jatkuvasti muuttuvat tuotteet ja palvelut sekä huimasti kehittyvät teknologiat esimerkiksi tuotteiden sähköistyminen tarjoavat työhön mukavan lisähaasteensa. Jotain uutta tulee joka päivä." Kertoo Sami.

 

Autot ovat olleet Samin kiinnostuksen kohteena jo nuoruudesta lähtien. Erityisesti jenkkiautot, siihen liittyvä kulttuuri ja musiikki ovat aina olleet lähellä sydäntä. Tällä hetkellä Samin pitää kiireisenä perheeseen syntynyt alle vuoden ikäinen tyttö. Silloin tällöin hän kuitenkin tykkää käydä puolison kanssa esimerkiksi nauttimassa musiikista keikoilla ja konserteissa sekä toisinaan purkamassa paineita vanhan harrastuksen parissa nyrkkeilysalilla. Perheen kanssa he viettävät yhdessä aikaa mökkeillen sekä pieniä viikonloppureissuja tehden. 

Turo Koivunen on meidän Hyvinkään Nelipyörä Helletorpan Toyota automyyjä. Automyyjän uralle hän päätyi monen mutkan kautta, vaikka kiinnostus autoihin sekä kaikkeen mikä pärisee, on ollut läpi elämän. Elämänsä aikana hän on kerennyt kouluttautua ajoneuvoasentajaksi, linja-autonkuljettajaksi, yrittäjäksi sekä talonrakentajaksi. Tällä hetkellä loppusuoralla on automyyjän opinnot. Työssä hän pääsee tekemään automyynnin lisäksi varustelutilauksia, autojen arviointeja sekä tietysti asiakaspalvelua. Parasta työssä on tällä hetkellä yksinkertaisesti kaikki.

 

Turo asuu perheineen Karkkilassa. Perheeseen kuuluvat vaimo sekä 7- ja 1-vuotiaat tyttäret. Elämä vapaa-ajalla pyörii pääasiassa lasten ympärillä, vaikka vanhempi tytär pelottavan nopeasti itsenäistyykin, mutta jos aikaa jää pyrkii Turo käymään lenkkeilemässä ja kuntosalilla.

Nina Rantanen on meidän Ford automyyjä, joka päätti vuonna 2000, että laittaa 16-vuotisen kokin uran vaihtoon ja lähtee opiskelemaan kaupallista alaa. Parin vuoden merkonomi opintojen jälkeen, hän aloitti työnsä automyyjänä ja nyt takana on työuraa autokaupassa lähes 18 vuotta. Alkuun hän ei tiennyt paljoakaan autoista, mutta nopeasti oppi kaiken tarvittavan. Automyyjän työssä hänen mielestään parasta on se, että pääsee työskentelemään ihmisten parissa. "Tärkeää on osata kuunnella asiakasta sekä arvostaa tätä." Kertoo Nina.

 

Nina on paljasjalkainen lahtelainen, jolla on kolme aikuista lasta. Vapaa-ajallaan hän tykkää harrastaa liikuntaa lenkkeilen, hiihtäen sekä erilaisissa ryhmäjumpissa käyden. Hän on myös juossut huikeat 18 täyspitkää maratonjuoksua.

Turenkilainen Jorma Alén on Hämeenlinnan Nelipyörä Paroisen Toyotan palveluneuvoja, joka on työskennellyt Osuuskaupalla jo lähemmäs 40 vuotta. Pitkän uransa aikana hän on päässyt kokemaan kaikenlaisia tilanteita ja

huomannut autoalalla tapahtuvat muutokset. Suurimpana muutoksena alan muuttuminen laatulähtöisemmäksi autojen ja asiakaspalvelun kannalta.

 

Jorman päivät pitävät suurimmaksi osaksi sisällään asiakaspalvelua. Työ ihmisten parissa on hänen mielestään parasta, mutta myös haastavinta, mitä työ pitää sisällään. "Jokainen päivä on erilainen ja pääsee tapaamaan uusia ihmisiä." kertoo Jorma.

 

Jorman harrastuksiin kuuluu kesäisin veneily ja sukellus. Veneilemässä hän käy viikoittain, mutta sukeltamassa harvemmin, sillä laji vaatii enemmän aikaa ja juuri oikeanlaiset sääolosuhteet. Harrastusten kautta hän pääsee irrottautumaan työarjesta. Sukellusharrastuksen kautta hän on myös oppinut rauhallisuutta.

Autosihteeri Anu Kailaniemellä on takana pitkä ura Vesijärven Autolla. Hän aloitti meillä vuonna 1997 ja työskenteli tätä ennen kymmenen vuotta Lahden Sokoksella. Tällä hetkellä hän työskentelee uusien Fordien puolella autosihteerinä, mutta on päässyt tekemään lähes kaikkea tässä talossa.

Työ on vuosien saatossa muuttunut. Kun uran alkuaikoina pyöriteltiin paljon papereita, niin nykyään kaikki tapahtuu sähköisesti. Alkuun muutokset otettiin vastaan pienellä kauhulla, mutta nopeasti huomattiin, että omat hommat vain helpottuivat.

 

Liikkumisesta nauttiva Anu lähtee usein suoraan töistä kuntosalille tyhjentämään mielen työasioista. Viime kesänä hän oli ensimmäisellä vaellusreissulla. Yhdessä ystävän kanssa he vaelsivat 55 kilometrin pituisen Hetta-Pallas -vaellusreitin Lapin tunturisessa maastossa. Heti matkan alkuun hän huomasi ottaneensa mukaan väärät kengät ja saikin kärsiä tästä loppumatkan. Huolimatta pienistä vastoin käymisistä ovat he alkaneet suunnitella yhdessä uutta reissua seuraavalle kesälle. Haaveena olisi vielä joku päivä päästä Espanjaan vaeltamaan läpi pyhiinvaellusreitin.

Tämä porukka palvelee teitä Hyvinkäällä Nelipyörä Helletorpassa. Sami, Toni ja Joni ovat kaikki Škodan palveluneuvojia, jotka ovat vuonna 2019 loistaneet asiakaspalvelutaidoillaan. He sijoittuivat hyvin maahantuojan järjestämässä kilpailussa, jossa mitattiin asiakastyytyväisyyttä. Palkinnoksi he pääsivät matkalle Tšekkeihin tutustumaan Prahan kaupunkiin sekä Škodan tehtaaseen. Julkaisun kuva on tältä reissulta!

 

Vasemmalla kuvassa on nuorin herroista huoltoneuvoja Sami Hietanoro, joka on ollut meillä vuoden alusta saakka. Sami on hiljattain muuttanut omaan asuntoon Hyvinkäälle.

Vapaa-ajallaan hän korjailee omaa harrasteautoa ja tykkää käydä välillä ajamassa kilpaa radalla. Nuorimpana kaverina Sami tuo lisää intoa ja energiaa työporukkaan.

 

Kuvassa keskellä on vauriokorjaamon puolella palveluneuvojana toimiva Toni Härkönen. Hän asuu Hyvinkäällä vaimon, kahden lapsen sekä kolme koiran kanssa. Vapaa-ajalla Tonin pitää kiireisenä perhe sekä vanha omakotitalo, jota hän tykkää remontoida. Myös hän viihtyy työpäivien jälkeen autojen parissa harrasteautoja kunnostaen. Toni on myös aikoinaan osallistunut autonäyttelyihin, joista on saanut useampia palkintoja.

 

Viimeinen herra kuvassa on huoltoneuvoja Joni Bergman, joka asuu nykyisin Tervakoskella. Hän on työskennellyt meillä yhdeksän vuotta ja ennen tätä ollut muissa autoalan hommissa. Jonin vapaa-aika kuluu omakotitalon ylläpitämisen ja musiikin parissa. Musiikkiharrastus on ollut mukana läpi elämän ja

sen parissa hän viettää edelleen paljon aikaa kuunnellessa ja uutta musiikkia tehdessä.

 

Tästä kolmikosta löytyy raudanlujaa ammattitaitoa sekä intoa oppia uutta!

Tämä komea Mazda-mies palvelee teitä Nelipyörä Paroisilla Hämeenlinnassa. Sami Hämäläinen asuu Vantaalla ja on ollut meillä töissä tämän vuoden alusta alkaen. Työmatkojen pituus on lähes 100 kilometriä, mutta Sami on tottunut pitkien matkojen taittamiseen. Samilla on nimittäin jo kymmenen maaliin asti juostua maratonkilpailua. Juoksuharrastus auttaa häntä jaksamaan työssä mukavien työkavereiden lisäksi. Työpäivät sisältävät automyynnin lisäksi raportointia ja osaston ylläpitoa, mutta koskaan ei kuitenkaan voi tietää, mitä päivät tuovat tullessaan.

 

Maratonien suorittaminen vaatii lujaa asennetta ja kovaa kuntoa, kuten automyyjän työ. Samilla on vahva osaaminen ja kokemus Mazdan myynnistä, sillä hän on uransa ensimetreiltä alkaen työskennellyt Mazda merkin parissa. Samin vahvuutena työssä on asiakaspalvelutaidot ja hänen mielestään parasta työssä onkin ihmisten kuunteleminen sekä heidän toiveiden toteuttaminen.

Kerosen Jussi on meidän Ford palveluneuvoja. Uransa autoalalla hän on aloittanut autonasentajan työstä vuonna 1995. Vuonna 2007 hän siirtyi palveluneuvojan tehtäviin, joita on tehnyt sieltä tähän päivään saakka. Tarvittaessa Jussilta hoituu vieläkin asentajan hommat.

 

Työpäivien piristeenä Jussin työporukka tekee toisilleen aina välillä pieniä jäyniä. Jäynien tekeminen toisille onnistuu, kun työporukka tuntee toisensa tarpeeksi hyvin ja kaikki ottavat tilanteet huumorilla vastaan. Kerran kesken asiakaspalvelutilanteen Jussi on huomannut, että tietokoneen näyttö on käännetty väärin päin, ja toisella kertaa Jussi itse on käynyt työkaverin sähköpostilla laittamassa viestejä toisille työkavereille. Tilanteille voidaan nauraa yhdessä jälkeenpäin.

 

Jussi on asunut Lahdessa koko ikänsä ja perustanut perheensä täällä. Perheeseen kuuluvat vaimo ja viisi lasta, joista nuorin on toisella luokalla ja vanhin on muuttanut jo pois kotoa. Työpäivien jälkeen hän nauttii kotona perheen kanssa yhteisistä hetkistä.

Ari Lipponen on meidän Hyvinkään Nelipyörä Veikkarin automyyjä, jolta löytyy vankka kokemus autoalasta. Hän on aloittanut alalla jo vuonna 1988. Uransa aikana hän on kerennyt kasvattamaan vahvan asiakaskannan ja tänä päivänä lähes joka kolmas myyty auto menee vanhoille asiakkaille. Eteenpäin Aria uralla on vienyt ahkeruus ja työn kautta opittu ihmistuntemus. Nykyään hän pystyy helposti tunnistamaan ihmisistä, mistä automerkeistä he mahdollisesti pitävät.

 

Verkostojaan hän on kasvattanut Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset-järjestön toiminnassa. Hän on järjestön valtuustonpuheenjohtaja tehtävässä, joka viekin suuren osan Arin vapaa-ajasta. Tehtävässä hän vastaa valtuuston johtamisesta sekä osallistuu hallituksen kokouksiin. Vapaaehtoistyö järjestön toiminnassa tuo uudenlaista näkökulmaa omaan työhön.

 

Järjestötoiminnan ohella Ari tykkää vapaa-ajallaan mökkeillä, marjastaa ja sienestää sekä kierrellä kirpputoreja keräten vanhoja esineitä. Työtä ja näitä harrastuksia hänellä yhdistää se, että kun hän löytää jotain mielenkiintoista tai saa kaupan aikaiseksi niin adrenaliinit lähtevät virtaamaan.

Terho Havumäki on meidän mekaanikko sekä pääluottamusmies. Terho on kotoisin Asikkalasta ja viettänyt koko elämänsä siellä. Maalaispoika ei osaisi kuvitella asuvansa kaupungissa, vaan nauttii elämästään rauhallisemmalla seudulla lähellä luontoa.  Luonto on ollut Terholle aina paikka, jossa hän pääsee rauhoittumaan.

 

Vapaa-ajalla Terho viettää paljon aikaa luonnossa liikkuen sekä mökkeillen Padasjoella sijaitsevalla mökillä. Yhdessä 24-vuotiaan tyttären kanssa heillä on tavoitteena kiertää Suomen jokainen kansallispuisto. Suunnitelmissa on myös ensi vuonna lähteä toista kertaa vaeltamaan isoa karhunkierrosta Oulangan kansallispuistoon.

Vaelluksen lisäksi Terhon intohimona on matkustaminen. Vähintään kerran vuodessa hän lähtee ystävien kanssa reissuun maailmalle. Seuraava matka onkin varattu vuoden vaihteeseen etelän lämpöön.

 

Mekaanikkona toimiva Terho tykkää tehtävästään luottamusmiehenä. Muut pystyvät luottamaan hänen toimintaan ja ongelmatilanteet hän pyrkii selvittämään aina puhumalla. "Luottamuksen ansaitseminen kova työ ja sen voi menettää helposti." muistuttaa Terho.

Tämä herra Hämeenlinnan Nelipyörä Paroisen korikorjaamon puolelta on Petri Koivula. Elämänkokemusta Petrillä tuli vuonna 2019 täyteen 50 vuotta. Elämässä eteenpäin hän on mennyt "go with the flow"-asenteella, joka on kantanut pitkälle.

 

Autopeltisepän työstä Petrillä on reilun 30 vuoden kokemus. Hän toimii meillä korimekaanikkona ja nauttii työstään rennon sekä mukavan työporukan keskellä. Työporukan kanssa hän on päässyt myös kokemaan elämänsä aikana hienoja elämyksiä. Viimeisimpänä TYKY-päivien viettäminen ja itsensä ylittäminen seikkailupuisto Hugo Parkissa. Mielenkiinto omaan työhön on säilynyt läpi vuosien. Lisää viehätystä ovat kuitenkin tuoneet kehittyvät autot ja työvälineet, jotka ovat myös antaneet lisää haastetta omaan tekemiseen. Henkilöstöä kuitenkin koulutetaan jatkuvasti, jotta pysytään mukana ajan siivellä.

 

Petri viettää vapaa-aikaansa yhdessä Karo koiran kanssa lenkkeillen sekä erityisesti kesäisin lähellä hänen sydäntä ovat kaksipyöräiset. Hän rakentaa itse classic motocross pyöriä ja käy niillä huristelemassa crossiradalla. Kuva on Karhulan Classic MX kisasta vuodelta 2018.

 Kari Parviainen on meidän Toyota automyyjä. Hän on vuodesta 2006 työskennellyt automyyjänä ja ennen tätä ollut vuosia päivittäistavarakaupan alalla. Kari tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja tykkää palvella asiakkaita kasvotusten. Palkitsevinta hänen mielestä automyyjän työssä on, kun saa ratkaistua asiakkaan ongelman ja asiakas palaa jatkossakin tekemään kauppoja hänen kanssaan.

 

Kari asuu perheineen Orimattilassa. Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi 11- ja 9-vuotiaat pojat sekä 2,5-vuotias tytär. Vapaa-aika menee lasten ja omien harrastusten parissa. Kuntosali harrastuksen kautta Kari päätyi hiljattain potkunyrkkeilyn pariin. Potkunyrkkeilyssä ajatukset saa kokonaan irrotettua perusarjesta ja laji kehittää voimaa, nopeutta sekä kestävyyskuntoa. Välillä treeneihin lähteminen tuntuu hankalalta mutta treenin jälkeen on aina hyvä fiilis!

Mira Tapola on Hyvinkään Nelipyörä Veikkarin automyyjä, joka on ollut alalla vasta hetken aikaa. Aiemmin Mira on työskennellyt matkailuautojen parissa sekä omistajana siivousalan yrityksessä. Meillä hän on aloittanut kesän alussa, mutta on jo nyt taitava työssään. Vahvimmillaan hän on asiakaspalvelun parissa ja hän on saanut erityisesti naisasiakkailta positiivista palautetta, että on mukava kohdata toinen nainen autoliikkeessä. Vaikka alalla naisia on vähemmän, ei hän ole kohdannut ennakkoluuloja.

 

Mira asuu Hyvinkäällä ja on miehensä kotitilan emäntä. He viljelevät tilalla kauraa, ohraa ja ruista. Yhteisenä intohimona heillä miehensä kanssa on matkailuvaunulla matkustaminen. Reissuja he tekevät ympäri Suomea sekä Pohjois-Norjaan.

Miralta löytyy myös silmää tyylikkäille valinnoille. Yhtenä mielenkiinnonkohteena hänellä on aina ollut sisustaminen ja hän onkin juuri saanut valmiiksi työn ohessa suoritetun sisustussuunnittelijan ammattitutkinnon. Tarkoituksena ei ole ollut vaihtaa alaa, vaan oppia sisustamisesta lisää ja tehdä pienimuotoisia sisustusprojekteja vapaa-ajalla.

Tämä mies on meidän Ford mekaanikko Simo Kivistö. Simo on ollut meillä vuodesta 2010 lähtien valmistuttuaan autonasentajaksi. Hän aloitti meillä harjoittelijana, tämän jälkeen pääsi kesätyöntekijäksi ja lopulta sai vakituisen työpaikan. Työn parhaita puolia ovat olleet työkaverit ja hyvät työajat. 10 vuoden uran aikana hänelle on kertynyt jo vahva osaaminen.

 

Simo on kotoisin Padasjoelta, mutta on muuttanut Orimattilaan kolme vuotta sitten. Hänen perheeseen kuuluu vaimo ja pian syntyvä esikoinen. Perheen perustamisesta aina haaveillut Simo odottaa tulevaa innolla ja hiukan jännittäen. Kaikki on kuitenkin valmiina uutta perheenjäsentä varten.

 

Simon vapaa-aika kuluu omakotitalon hommien parissa sekä välillä uintia ja hiihtoa harrastaessa. Entisenä jääkiekon harrastajana hän seuraa myös hyvin aktiivisesti pelejä ja on käynyt Kanadassa saakka katsomassa lajia.

Mikko Leinonen on Hämeenlinnan Nelipyörä Paroisen jälkimarkkinointipäällikkö. Hän on aloittanut meillä vuonna 2015 ja työskennellyt ennen tätä samoissa hommissa Vantaalla. Työpaikkaa Vantaalta Hämeenlinnaan hän vaihtoi mielellään, kun pääsi kotikaupungissa sijaitsevaan autoliikkeeseen töihin. Työssä parasta hänen mielestään on mukavat asiakkaat, työkaverit ja vaihtelevat työpäivät.

 

Mikko on mukana kahden lapsensa partio harrastuksessa paikallisessa Wanajan Ilves lippukunnassa. Hän käy viikoittain vetämässä sudenpennuille ja seikkailijoille eli 7-12-vuotiaille lapsille kokoontumisia, joissa he opettelevat erilaisia partiotaitoja, askartelevat sekä retkeilevät ulkona. Tärkeintä on, että kaikki otetaan huomioon ja kaikilla on kivaa. Pari kertaa vuodessa he käyvät myös leireillä, jotka ovat monille lapsista mieleenpainuvia kokemuksia ja joissa oppii paljon uutta.

"Välillä pääsee myös fiilistelemään talviyötä puolijoukkueteltassa." Kertoo Mikko

Janne Levänen toimii meillä katsastajana. Hän valmistui vuonna 1999 autoteknikoksi ja on sieltä saakka tehnyt töitä autojen parissa. Katsastustyöstä kokemusta on kertynyt 20 vuoden ajalta. Katsastuksen vastuuhenkilön työhön kuuluu autojen katsastuksien lisäksi myös katsastukseen liittyvien vikatilastojen ja viranomaisyhteyksien ylläpitäminen.

 

Jannen elämään on nuoruudesta saakka kuulunut autourheilu. Polte harrastukseen syttyi nuorena poikana, kun hän pääsi seuraamaan vierestä isän ja veljen auto- ja ralliharrastusta. Oma harrastaminen on alkanut vuonna -92 Jokamiesluokasta ja ensimmäinen ralli kuljettajana oli edessä vuonna 1996. Ralliauton ratissa ajatukset saa muualle ja vauhdin huuma vie mennessään, myös autojen rakentaminen on iso osa harrastamista. Harrastuksen parissa hän pääsee haastamaan itseään, kehittämään omaa paineensietokykyä sekä tyydyttämään synnynnäistä kilpailuviettiä. 

 

Tällä hetkellä Janne ei ole harrastuksessaan ratin takana, mutta toimii aktiivisesti autourheilun taustalla. Miehen pitää myös kiireisenä viisihenkinen perhe, lasten harrastukset sekä juuri valmistunut omakotitalo.

Soini Toiviainen on yksi meidän Hyvinkään Nelipyörä Helletorpan mekaanikoista. Soinilta löytyy vahva ja monipuolinen osaaminen autojen korjaamisesta. Työkaverit ja asiakkaat voivat aina luottaa siihen, että hommat tulevat hoidettua. Mekaaninen ja tekninen tekeminen on kiinnostanut Soinia jo pienestä pitäen. Nuorempana hän opiskeli hetken aikaa sähköpuolta, mutta lopulta päätyi suorittamaan autonasentajan tutkinnon. Ensi vuoden alusta Soinilla tulee täyteen 10 vuotta täällä meillä.

 

Soinin perheeseen kuuluvat vaimo, kolme lasta, kaksi koiraa sekä pupu. Teini-ikäisten lasten perässä hänen ei enää tarvitse jatkuvasti juosta, mutta kotoa löytyy silti tekemistä vapaa-ajalle. Kodin remontointihommien ja koirien ulkoiluttamisen lisäksi vapaa-aika kuluu mukavasti omia autoja korjaillen sekä kitaraa soittaen.

Tämä karismaattinen herra Pohjois-Karjalasta toimii meidän vaihtoautomyyjänä. Eppu Muranen muutti Lahteen vuosi sitten Joensuusta. Nyt hän asuu täällä avovaimon ja Rambo koiran kanssa.

 

Eppu ei ole sukunsa ainut automyyjä. Automyyjän työ on seurannut häntä useamman sukupolven takaa. Vaikka vielä 15-vuotiaana hän oli varma, että hänestä tulee sähköasentaja, isänsä jalanjälkiä seuraten päätyi hän myös automyyjäksi. Epun uran alkuaikoina isä opetti poikaansa ja he työskentelivät samassa autoliikkeessä.

 

Työssä parasta Epun mielestä ovat onnistumiset ja se, että oma aktiivisuus palkitaan. Erityisesti vaihtoautojen parissa jokainen auto on yksilönsä ja kertoo oman tarinan. Epun vahvuuksiin kuuluvat sosiaaliset taidot ja persoonallisuus. Hän tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja saa muut tekemään nopeitakin päätöksiä. Vapaa-ajalla Eppu viettää aikaa avovaimon ja koiran kanssa lenkkeillen sekä mökkeillen.

Jalkapalloa nelivuotiaasta harrastanut Juuso Lindroos on Nelipyörä Paroisen Škoda-myyjä, joka päätyi meille nähtyään Facebookissa mainoksen Škoda-Trainee ohjelmasta, johon päätti lopulta hakea. Nyt reilun vuoden kuluttua koulutuksesta Juuso on virallisesti koulutettu Skoda myyjä, jolla riittää intoa ja osaamista!

 

Omina vahvuuksinaan Juuso pitää positiivisuutta ja sosiaalisuutta, jotka ovat tärkeitä ominaisuuksia myyjän työssä. Työporukallaan Juuso kuvailee olevan "hemmetin hyvä yhteishenki". Rento Skoda-myynnin työporukka keräileekin hyvässä mielessä "sakko"-kassaa, johon joutuvat rahallisesti sijoittamaan pienien virheiden ja myöhästymisten sattuessa. Kassan rahat kulutetaan yhdessä tekemiseen.

 

Vapaa-ajalla Juuso pelaa jalkapalloa Janakkalan Pallon miesten joukkueessa. Viime aikoina Juusolla on kuitenkin kiirettä riittänyt töiden ja harrastusten ohella, kun pieni lapsi on tullut osaksi Juuson ja avovaimon elämää.

Nastolasta kotoisin oleva Nita Hämäläinen on meidän automaalari. Tällä hetkellä hän asuu Villähteellä miehensä ja kahden pienen lapsen kanssa. Perheen elämä pyörii pääasiassa lasten ympärillä ja työpäivien jälkeen vietetään yhdessä aikaa.

 

Nita valmistui vuonna 2013 automaalariksi ja on siitä asti työskennellyt meillä täällä Lahdessa. Nita ei voisi kuvitella, että tekisi muuta kuin maalarin työtä. Työ tuntuu omalta hommalta ja parasta on oman kädenjäljen näkeminen. Vaikka Nita on meidän ainoa naispuolinen maalaari, on hän todella viihtynyt. Työkaverit ovat olleet mahtavia ja he auttavat aina tarpeen tullen toisiansa. Tulevaisuudessa tavoitteena lisätä omaa ammattitaitoa ja suorittaa maalauksen erikoisammattitutkinto.

Hyvinkään Nelipyörä Helletorpan Toyotan palveluneuvoja Tiina Ripatti on työskennellyt meillä maaliskuusta alkaen. Autoalalle hän päätyi merkonomikoulutuksen työharjoittelun kautta. Tiinalla oli ollut aluksi vaikeuksia löytää harjoittelupaikkaa, mutta sitten hänen äitinsä oli ehdottanut, että hän voisi hakea kotia lähellä sijaitsevaan autoliikkeeseen. Autoliikkeessä oltiin aluksi oltu ihmeissään, miten tyttö on kiinnostunut heidän toiminnasta, mutta nopeasti Tiina oli päässyt aloittamaan harjoittelun liikkeessä. Lopulta hän päätyi suorittamaan samassa paikassa oppisopimuksen kautta myös autoalan perustutkinnon, josta hän valmistui vuonna 2009.

 

Nyt Tiinalla on takana yli 10 vuotta autoalalla ja yksikään päivä ei ole ollut samanlainen. Lähes päivittäin oppii jotain uutta ja aina saa tarvittaessa neuvoja työkavereilta. Tärkeintä asiakaspalvelutyössä on olla positiivinen ja kuunnella asiakasta. Työpäivän jälkeen työasiat Tiina saa parhaiten mielestä koirien kanssa ulkoillessa ja inspiraation iskiessä palapelejä kooten.

Jari "Hesse" Helminen on Toyotan palveluneuvoja, joka on vuodesta 1995 työskennellyt meillä täällä Lahdessa Vesijärven autolla. Hän aloitti autojen huollon parissa mekaanikkona, mutta on nyt viimeiset 12 vuotta toiminut palveluneuvojana.

Jarin työpäivät pitävät sisällään asiakaspalvelua, huoltojen varaamista ja varaosien myymistä sekä tilaamista. Jari on viihtynyt työssään hyvin mukavien työkavereiden ansiosta. Parasta työssä on, kun pääsee tekemään työtä asiakkaiden parissa.

 

Metsästysharrastus on ollut Jarin henkireikä jo 25-vuotiaasta saakka. Harrastus alkoi silloin pienriistametsästyksen parissa, mutta tänä vuonna alkaa kolmas vuosi hirvijahdissa. Lähes 30 vuoden ajan Jari on vuosittain käynyt metsästys porukan kanssa viikon kestävillä metsästysreissulla pohjoisessa Suomessa. Metsästyksen lisäksi kunnostaan huolta pitävä Jari pelaa harrastejääkiekkoa ja takana on useita laskettelureissuja Alpeille.

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Mika Markunmäki toimii Škodan ja Mazdan palveluneuvojana Nelipyörä Paroisilla Hämeenlinnassa. Mika on opiskellut aikoinaan autopeltisepäksi ja tämän jälkeen vielä autoteknikoksi. Nyt takana on nyt monta vuotta kokemusta autoalalta. Mikan työpäivät pitävät sisällään pääasiassa asiakkaiden parissa työskentelyä, jossa hän onkin vahvimmillaan.

 

Mikalla on 20-vuotias tytär sekä 22-vuotias poika ja tällä hetkellä hän asuu Hämeenlinnassa. Vapaa-ajalla Mikan elämä pyörii "Rockabilly"- elämäntavan parissa, johon kuuluvat vanhat amerikkalaiset autot, nahkarotsit ja rockabilly-musiikki. Rockabilly porukan kanssa käydään cruising ja autotapahtumissa, kokoontumisajoissa, bändien keikoilla sekä korjaillaan harrasteajoneuvoja. Tällä hetkellä Mika ajelee 1971 vuosimallin Ford Torinolla.

Joni Saukko on meidän Toyota automyyjä. Työuransa hän on aloittanut jäätelöautokuskina ja tämän jälkeen siirtynyt taksikuskiksi. Taksiura kesti viisi vuotta ja nyt takana on jo 12 vuotta automyyjän uraa. Työkaverit kuvailevat Jonia positiiviseksi kaveriksi, joka ei näytä muille huonoja päiviänsä. Onnistuneet työpäivät pitävät Jonin mielestä sisällään kauppojen tekemistä, tyytyväisiä asiakkaita sekä tärkeimpänä hyvän lounaan.

 

Joni asuu Hollolassa vaimon sekä 2-vuotiaan lapsen kanssa. Viimeiset vuodet Jonilla on riittänyt kiirettä omakotitalon remontin parissa, mutta muuten Joni tykkää käydä kesäisin veneilemässä. Veneilyharrastus on ollut mukana koko elämän ja nuorempana venereissuilla vierähti helposti useampikin viikko. Oma paatti on hankittu kahdeksan vuotta sitten ja sillä on kierrelty paljon Suomen sisävesissä sekä Saaristomerellä.

"Rikasta, kun oikein oivaltaa."

 

Näin kuvailee Hyvinkään Nelipyörä Helletorpan myyntipäällikkö Harri Kylmälä automyynnin työtä. Harri Kylmälä on aloittanut työuransa autokaupan alalla vuonna 1982 ja pian tulee täyteen 38 vuotta tällä alalla. Harri on työurallaan kerennyt palvelemaan asiakkaitaan yli maakuntien rajojen sekä eri automerkkien parissa. Helletorpan mukana Harri on taivaltanut vuodesta 1995 lähtien.

 

Oman terveyden vaaliminen ja onnistumiset ovat auttaneet Harria jaksamaan työelämässä. Rehellisyys ja sinnikkyys ovat taas olleet niitä taitoja, jotka ovat vieneet Harria pitkälle omalla työuralla. Autoalasta kiinnostuneille nuorille Harri haluaa sanoa, että tärkeintä on olla oma itsensä.

 

Harrilla riittää vielä virtaa ja hän käy vähintään neljästi viikossa urheilemassa. Rullahiihto, rullaluistelu, sulkapallo sekä lenkkeily ovat lempilajeja, mutta kaikkea on tultu kokeiltua. Lähellä sydäntä on myös ollut vapaaehtoistoiminta erityisesti Lions Clubin matkassa kulkien. Toisten auttamisessa parasta on, kun pääsee näkemään ja kokemaan, että on saanut aikaan jotain hyvää.

Tämä rallimies palvelee teitä Toyota huollon tiskillä. Orimattilasta kotoisin olevalta Savilaakson Timolta löytyy kokemusta autoalalta jo reilun kymmenen vuoden takaa. Timo on päätynyt meille autotekniikka opintoihin kuuluvan työharjoittelun kautta vuonna 2015, ja on siitä lähtien toiminut palveluneuvojan hommassa. Timon työpäivät pitävät sisällään asiakaspalvelua kasvotusten ja puhelimitse liittyen varaosamyyntiin sekä katsastus- ja takuupuolen asioihin. Päivät ovat usein erilaisia ja parasta on, kun pääsee vähän miettimään, miten asiat ratkaistaan.

 

Timoa on aina kiinnostanut autot ja ralliauto harrastuksen parissa hän on viihtynyt jo nelivuotiaasta lähtien. Ralliauton ratin takana hän on ollut nyt yhdeksän vuotta.

Harrastus on opettanut Timolle pitkähermoisuutta, mitä välillä tarvitaankin hänen työssään. Tärkeää on myös muistaa olla aina ystävällinen ja se, että "maltti on valttia" haastavimpienkin tehtävien kohdalla.

Katja Lehti on Nelipyörä Paroisen Toyotan tuotepäällikkö. Asiakaspalvelun parissa viihtyvään Katjaan voitte tutustua lisää, kun astutte liikkeeseen sisään Toyota-oven puolelta. Katjan työpäivät menevät pääasiassa autojen myynnin parissa rennon työporukan keskellä. Työkavereille Katja on tuki ja turva, joka tykkää vastuusta ja auttaa aina toisia.

 

Katja suorittaa tällä hetkellä myös YAMK-opintoja Laurean ammattikorkeakoulussa ja tavoitteena on tulevaisuudessa edetä työuralla. Opintojen lisäksi Katjan vapaa-aika menee neljän lapsen ja kolme koiran kanssa. Kesäisin he käyvät veneilemässä ja talvisin laskettelemassa.

 

Mieleenpainuvimmat hetket työuralta ovat ne, joissa asiakkaiden toiveet ylitetään ja saadaan asiakkaat tyytyväisiksi. Katja toivottaa uudet nuoret työntekijät tervetulleiksi ja toivoo, että alalle rohkenisi tulla enemmän naisia!

"Visiota, luovuutta ja rohkeutta. Kaikilla on oma näkemys nähdä eri asioita eri lailla." Matti Haarala.

 

Matti on meidän kokenut ja visuaalisten silmien omaava automaalari, joka on tehnyt maalaushommia jo vuodesta 2002 alkaen.

Matti asuu Hollolassa vaimon sekä 10- ja 13-vuotiaiden tyttäriensä kanssa. Maalaus on ollut aina hänelle kutsumusammatti ja vapaa-ajallaankin hän toteuttaa itseään maalaamisen kautta. Matin erikoisosaamiseen kuuluvat kynäruisku-, sivellin- ja koristemaalaus eli pinstriping. Uusimpana harrastuksena hänellä on valokuvaaminen, joka onkin vienyt hänet täysin mennessään! Matin tukena samalla polulla on ollut hänen hyvä ystävänsä Joni Koivulahti, joka on motivoinut ja inspiroinut häntä taiteen ja valokuvauksen saralla. Yhdessä he ovat päässeet kehittämään ja opettamaan toisia.

 

Matin työtä ja harrastuksia yhdistää se, että parasta on päästä näkemään oman kädenjälkensä ja loppujen lopulta tärkeintä on tyytyväinen asiakas.

 

Ystävät kuvailevat Mattia luotettavaksi, määrätietoiseksi ja lahjakkaaksi.

Hausjärvellä asuvan mekaanikko Sami Lanteen toiveena on pienestä pitäen ollut autoalalla työskenteleminen. Nyt takana on työuraa autoalalla 20 vuotta ja Samin elämässä autot ovat mukana työn ja harrastuksen kautta. Sami harrastaa vapaa-ajalla maastoautomatkailua. Maastoautomatkailu porukan kanssa he käyvät ajamassa Venäjällä vanhoja suomalaisia tienpohjia. Takana on yli 50 reissua ja pisin reissu on ollut Mongoliaan saakka. Tämä reissu kesti 13 päivää ja kilometrejä tuli ajettua noin 8000.

 

Samilla on kaksi kouluikäistä lasta ja niiden kanssa hän viettää paljon aikaa vapaalla. Samin 6-vuotias poika on myös kiinnostunut autoista ja yhdessä he ovat perehtyneet mekaanikon työhön ruohonleikkuria viritellen. Poika tietää jo autoista tärkeimmän, eli miten auto kannattaa pysäköidä, jotta liikkeelle on helpompi lähteä.

Ismo Siilahti on meidän Ford tuotepäällikkö. Hollolassa asuvan Ismon perheeseen kuuluvat vaimo, tytär ja kaksi koiraa. Koulutukseltaan hän on tradenomi ja autoalalla hän on työskennellyt 17 vuotta. Ismon vastuualueeseen täällä meillä kuuluu uusien autojen varustelu alusta loppuun. Ismolta löytyy myös vahva tietotekninen osaaminen ja hänellä on aikoinaan ollut oma toiminimi internet-sivujen suunnittelun parissa.

 

Ismolta löytyy monia harrastuksia sekä rohkeutta kokeilla uusia asioita. Harrastusten kautta hän pääsee kokeilemaan omia rajojaan sekä voittamaan itsensä. "Harrastukset auttavat unohtamaan työasiat sekä pitävät mielen ja kehon terveenä." Kertoo Ismo. Harrastuksista löytyy lajeja, joissa tarvitaan uskallusta ja voimaa, kuten mm. kiipeily, boulderointi, surffaus ja moottoripyöräily. Harrastusten perässä hän matkustelee aina kun on mahdollista. Liikunnasta nauttiva Ismo käy myös neljästi viikossa tekemässä kuntosaliharjoituksia sekä nauttii luonnossa liikkumisesta koiriensa kanssa.

 

Työssään Ismo pitää tärkeänä, että tekemistä riittää ja pääsee työskentelemään itsenäisesti!

"Toinen ensin ja toinen perässä", kertoo Teemu Elomaa päätyneensä työskentelemään isänsä Ilkka Elomaan kanssa samaan työpaikkaan Nelipyörään Paroisille Hämeenlinnaan. Yhteinen moottoriurheilu harrastus on vetänyt molemmat työskentelemään autojen pariin. Isä Ilkalla harrastus on ollut mukana elämässä jo 40 vuotta ja tämän myötä Teemu on päässyt koko elämänsä ajan mukaan toimintaan. Moottoriurheilun parissa kuluu mukavasti illat, kun vuoden sisällä alueella järjestetään noin viidet kisat, joista jokaisen valmistelut tarvitsee aloittaa jo kolme kuukautta ennen tapahtumaa.

 

Yhteinen harrastus ja työpaikka ei ole luonut Teemun ja Ilkan välille ongelmia tai mielipahaa, mutta molemmat ovat kuitenkin samaa mieltä siitä, että työskentely aivan vierekkäisillä pisteillä ei välttämättä onnistuisi. Työskenteleminen samassa työssä on kuitenkin antanut molemmille lisää osaamista, kun Ilkka voi jakaa pojallensa kokemuksen myötä karttuneen osaamisensa ja Teemu voi opettaa isäänsä uusien oppien valossa.