Yrityksen yksi tärkeimmistä voimavaroista on henkilöstö. Meillä työntekijöitä arvostetaan ja halusimme kertoa teille meidän työntekijöiden tarinoita. Täällä pääset tutustumaan henkilöstömme elämään työssä ja vapaa-ajalla!

 

 

"Asenne tehtävän alussa ratkaisee lopputuloksen." - Jari

 

Tämä mies on meidän yrityksemme toimitusjohtajan Jari Anttila, joka on toiminut jo 35 vuoden ajan autokaupan parissa. Hän on aloittanut uransa automyyjänä Porissa ja siirtynyt erilaisten autokaupan tehtävien kautta nykyiseen asemaansa. Jari aloitti työnsä meillä Vesijärven Autolla vuoden 2018 syyskuussa ja on ennen tätä toiminut samoissa tehtävissä 16 vuoden ajan Etelä-Karjalan Osuuskaupan autokaupan toimialalla Lappeenrannassa.

 

Jarin toimenkuvaan kuuluvat mm. yrityksen toiminnan suunnittelu ja kehittäminen sekä muu esimiestyö. Hän vastaa Osuuskauppa Hämeenmaan autokaupan toiminnasta sekä tuloksesta ja raportoi Hämeenmaan toimitusjohtajalle. Työpäivät pitävät sisällään erilaisia palavereita ja yhteistyötä Vesijärven Auton esimiesten, Osuuskaupan johtoryhmän, maahantuojien sekä muiden sidosryhmien kanssa. Työ on vaihtelevaa ja innostavinta on nähdä, kun toiminta rullaa sovittujen toimintatapojen mukaisesti ja henkilöstö sekä asiakkaat ovat tyytyväisiä. Virtaa hän saa erilaisista ihmisistä, jotka ovat positiivisia ja innostuneita omasta työstään.

 

Jarin perheeseen kuuluvat vaimo ja lukioikäinen tytär. Vapaa-aikansa Jari viettää erilaisilla tavoilla kuntoliikuntaa harrastaen sekä urheilua seuraten. Hevoset ja raviurheilu ovat myös lähellä Jarin sydäntä. Kesäisin hän tykkää myös moottoripyöräillä sekä viettää aikaa omalla vapaa-ajanviettopaikalla lapsuuden ja nuoruuden seuduilla Porin liepeillä Harjavallassa.

Jari Heiskanen on meidän Vesijärven Auto Oy:n huoltojohtaja, joka on työskennellyt meillä viime huhtikuusta lähtien. Kiinnostus autoalaan Jarilla heräsi hänen ollessaan nuorena poikana kesätöissä huoltoasemalla ja lukion jälkeen hän päättikin lähteä opiskelemaan autotekniikkaa. Autoteknikoksi Jari valmistui vuonna 1991 ja näistä päivistä lähtien hän on toiminut autoalan esimiestehtävissä.

 

Huoltojohtajana Jarin tehtävä on kehittää ja johtaa yrityksen jälkimarkkinointia.

Hän kiertää eri toimipisteidemme välillä ja tekee tiivistä yhteistyötä toimipisteiden henkilöstön sekä

eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Jari on nähnyt pitkältä ajalta jälkimarkkinoinnin maailmaa ja oppinut

tuntemaan sen kokonaisuudessaan. Työssä häntä on aina innostanut fiilis, jonka hän saa saavuttaessaan yhdessä muiden kanssa tavoitteet. Nykyistä työyhteisöään Jari kuvailee hyvin ammattitaitoiseksi ja viihtyisäksi.

 

Jarin perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi aikuista tytärtä. Vapaa-aikansa hän kuluttaa liikunnan parissa kuntosalilla käyden sekä harrastaen erilaisia lajeja vuodenaikojen mukaan. Jari nauttii myös mökkeilystä ja ulkoilusta perheen koiran kanssa.

Mikko Jalovaara on meidän markkinoinnin asianatuntija, jonka taidonnäytteistä pääsemme nauttimaan täällä meidän sosiaalisessa mediassa sekä muissa markkinoinnin kanavissamme. Mikko on 13 vuoden ajan työskennellyt markkinoinnin parissa Osuuskauppa Hämeenmaalla ja hoitanut jo useita vuosia meidän autoliikkeen mainontaa. Vuosi sitten hän kuitenkin siirtyi tänne meille täysipäiväisesti suunnittelemaan ja toteuttamaan meidän markkinointimateriaalia. Markkinoinnin parissa Mikko pääsee tekemään työtä, josta hän on aidosti kiinnostunut. "Markkinoinnin suola on se, että siinä voi aina kokeilla uusia juttuja ja seurata, miten ne edistyvät." Kertoo Mikko, joka on nähnyt markkinointikeinojen muuttuneen hyvin paljon työuransa aikana.

 

Vapaa-ajallaan Mikko on intohimoinen koripallonharrastaja. Hän seuraa aktiivisesti paikallisjoukkueen pelejä ja käy itse pelaamassa lajia muutaman kerran viikossa. Kesäisin hänen lempipuuhiin kuuluu myös moottoripyöräily ja talvisin laskettelu. Työn ja harrastusten lisäksi Mikon pitää kiireisenä perhearki. Mikko asuu perheineen Lahdessa ja perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kaksi pientä lasta sekä Ninni-koira.

Mekaanikko Lauri Päivärinta työskentelee Hämeenlinnan Nelipyörä Paroisilla. Lauri on valmistunut vuonna 2008 ajoneuvoasentajaksi ja tehnyt näistä päivistä lähtien mekaanikon hommia. Meillä hän on ollut nyt vuoden verran ja työyhteisöään Lauri kehuu hyväksi, sillä tarpeen tullen työkaverit auttavat aina toisiaan. Työporukastaan ketterimpänä Lauri on ahtaiden paikkojen erikoismies.

 

Lauri on koko elämänsä viihtynyt Parolassa. Hän asuu siellä vaimonsa ja Lilo-koiran kanssa. Vapaa-aikansa hän on jo alakoulu ikäisestä saakka viettänyt jalkapallokentillä ja tällä hetkellä hän pelaa jalkapalloseura Parolan Visassa. Kesät pelataan ulkonurmella ja talvisin pelataan futsalia. Pelaajana hän soveltuu moneen ja usein hän pelaakin siellä, missä on eniten tarvetta.

Varaosamyyjä Sami Helin työskentelee Hämeenlinnan Nelipyörä Paroisilla. Sami on ollut meillä vuodesta 2013 asti. Hän aloitti työt Hyvinkään toimipisteessä huoltoneuvojana ja siirtyi vuosi sitten Hämeenlinnaan varaosavaraston tehtäviin sekä korikorjaamon palveluneuvojaksi.

 

Autoalalle Sami päätyi nuorena, sillä mopot veivät kiinnostuksen moottoriajoneuvoihin. Autoalalla hän onkin työskennellyt vuodesta 1999 lähtien. Samilla on ajoneuvoasentajan tutkinto sekä oppisopimuksella suoritettu varaosamyyjän tutkinto. Vuosien saatossa Sami on saanut paljon kokemusta sekä hyvän paineensietokyvyn. Työssä häntä aina ovat innostaneet hyvät työkaverit, joiden kanssa hän tekee töitä hyvällä fiiliksellä.

 

Sami asuu Hämeenlinnassa vaimon sekä kolmen koiran kanssa. Vapaa-ajallaan hän viettää paljon aikaa koirien kanssa lenkkeillen. Monet viikonloput ja kesälomat he viettävät vaimonsa kanssa mökkeillen Sysmässä. Siellä Sami nauttii kalastuksesta ja yhdessä he puuhailevat pihahommien parissa.

Myllypakan Mika on monen tuntema automyyjä. Mika on kasvattanut asiakasverkostoaan vuodesta 1986 alkaen ja asiakkaita löytyy ympäri Suomen. Mika hurmaa asiakkaat asiakaspalvelu taidoillaan ja hän kuvailee kohtelevansa asiakkaita aina kuin kuninkaallisia. Tällä hetkellä hän toimii meillä Toyota yritysmyyntipäällikkönä.

 

Mika on automyyjän työhän päätynyt omien sanojensa mukaan vahingossa armeijan jälkeen. Työstä hän on kuitenkin nauttinut tähän päivään saakka. Asiakkaat ovat olleet voimanlähde, joka on innostanut ja auttanut jaksamaan työelämässä. Mikan päivät ovat kiireisiä ja ne pitävät pääasiassa sisällään tarjousten tekemistä, autojen myyntiä sekä autojen luovutuksia. Onnistuneen päivän päätteeksi myyjä itse sekä asiakkaat lähtevät tyytyväisinä kohti kotia.

 

Työelämän ulkopuolella Mika viettää aikaa pyöräillen, kuntosalilla käyden sekä mökkeillen Syötteellä sijaitsevalla mökillä.

Monen mieleen Mika on varmasti jäänyt asiakkailleen antamillaan ruusuilla, nalleilla ja pikkuautoilla.

Hämeenlinnan Nelipyörän vaihtoautovastaava Jani Saarinen aloitti työnsä meillä viime vuoden alussa. Autoalalla hän on kuitenkin työskennellyt jo nuoresta pojasta saakka. Hän aloitti 14-vuotiaana korjaamo puolelta Lammilla toimivassa sukuyrityksessä ja työskenteli täällä 31 vuoden ajan, kunnes siirtyi vuonna 2017 automyynnin pariin.

Uuteen työhön hän sopeutui aloittaessaan nopeasti ja taustasta ajoneuvoasentajana on ollut hänelle paljon hyötyä.

 

Työpaikallaan Jani on saanut kollegoiltaan lempinimen "Romu Saarinen", sillä hän tykkää vanhemmista menopeleistä ja on pienestä pitäen niitä korjaillut ja keräillyt.  Autoharrastus onkin säilynyt läpi vuosien ja edelleen hän viettää aikaa harrastuksen parissa aina, kun aikaa on.

 

Syntyperäisellä Lammilaisella perheenisällä on kaksi tytärtä sekä vaimo. Yhteisenä harrastuksena heillä on vaimon kanssa laskettelu sekä asuntovaunulla matkaaminen. Asuntovaunulla he ovat yhdessä kierrelleet Euroopassa ja viettäneet paljon aikaa laskettelukeskus Sappeella. Perheellä on myös kaksi kääpiösnautseria Wertti ja Wiivi, jotka ovat päässeet myös julkaisun kuvaan mukaan.

Tämä mies on meidän korimekaanikko Timo Hyttinen. Hän on aloittanut työuransa kirvesmiehenä ja tämän jälkeen toiminut 11 vuotta ohutlevyseppänä. Kahdeksan vuotta sitten hän aloitti työnsä autopeltiseppänä ja on työskennellyt meillä nyt vuoden verran. Autopeltiseppänä eli korimekaanikkona hän korjailee kolariautojen vaurioita. Työ on usein haastavaa ja siinä joutuu tarkasti miettimään, mitä tekee seuraavaksi.

 

Hartolassa asuvan Timon vapaa-aika arkisin ei ole pitkä, sillä työmatkaa molempiin suuntiin on tunnin verran ja kotona riittää hommia läpi vuoden. Harrastus autojen parissa on kuitenkin säilynyt läpi vuosien ja itseltään häneltä löytyy vuoden 1938 Chevrolet. Jos omat autot eivät ole korjauksessa, korjailee hän lapsien ja tuttujen autoja. Tällä hetkellä hänellä on myös rakenteilla oma autotalli.

 

Vapaa-ajallaan Timo ei osaa olla vain kotona vaan hänen täytyy aina keksiä tekemistä. Viime syksynä hän suorittikin myös metsästyskortin ja tarkoituksena olisi aloittaa metsästysharrastus. Tämän lisäksi häneltä löytyy muutama vene ja tulevaisuudessa hän toivoisi kerkeävänsä enemmän veneilemään.

Seuraavana pääsemme tutustumaan Hämeenlinnan Nelipyörä Paroisilla työskentelevään Mikko Vuoriseen. Hän on ollut aina kiinnostunut ajoneuvotekniikasta ja nuoruudessa sen alan opintoihin lähteminen olikin hänelle luonteva valinta. Mikko valmistui vuonna 2017 auto- ja korjaamotekniikan insinööriksi ja aloitti vuonna 2018 työnsä meillä. Työnsä hän tekee aina antaumuksella ja tulevaisuudessa hän haluasikin kehittyä sekä oppia vielä lisää.  Työpaikan työilmapiiriä Mikko kehuu positiiviseksi. "Aina saa tarvittaessa apua toisilta ja työpäiviin väriä tuovat pienet jäynät työporukan kesken." Kertoo Mikko.

 

Kipinä moottoriajoneuvoja kohtaa Mikolla syttyi jo nuorena, kun hän harrasti jäärata-ajoa. Innostus ei ole vielä tänäkään päivänä loppunut ja autoharrastus on pysynyt läpi elämän. Autoharrastuksen kautta hän on saanut lisää teknistä osaamista työhönsä. Vapaa-aikaansa Mikko kuvailee monimuotoiseksi ja monien harrastuksien lisäksi aikaa vievät Hattulassa sijaitsevan omakotitalon tontilla riittävät hommat. Istumatyölle vastapainona Mikko tykkää käydä arkisin lenkkeilemässä sekä pelaamassa tennistä ja lentopalloa.

"Arki on elämän parasta aikaa." - Thomas.

 

Thomas Ljunggren on FordStoren myyntijohtaja. Hän on suorittanut kauppatieteiden maisterin tutkinnon ja ollut erilaisissa tehtävissä Osuuskauppa Hämeenmaalla vuodesta 2009. Vuonna 2018 hän siirtyi työskentelemään tänne meille Vesijärven autoon. Näiden parin vuoden aikana hänen työtehtävänsä meillä ovat vaihtuneet, nyt hän on toiminut puolen vuoden ajan nykyisessään toimenkuvassaan FordStoren myyntijohtajana. Thomaksen työnkuva tällä hetkellä on hyvin laaja ja monipuolinen. Hänen työpäivänsä pitävät sisällään esimiestehtävien lisäksi yrityksen kehittämiseen liittyviä tehtäviä, yhteistyökumppanuuksien ylläpitoa sekä markkinointiin liittyviä toimia. Thomas kuvailee innostuvansa uusista ideoista ja asioita helposti, mikä usein johtaa siihen, että työpäivät ovatkin hyvin kiireisiä.

 

Lohjalta kotoisin oleva Thomas on muuttanut Lahteen 11 vuotta sitten. Täältä hän on löytänyt vaimon, jonka kanssa heillä tänä päivänä on kolme pientä lasta. Thomaksen mielestä tärkeintä on hyvä päivittäinen arki, hän toteaakin että "Arki on elämän parasta aikaa". Vapaa-aikansa Thomas viettää lasten kanssa liikkuen ja touhuten, lenkkeillen sekä kuntosalilla käyden. Hän myös nauttii penkkiurheilusta erityisesti jääkiekon ja moottoriurheilun parissa. Perhe odottaa nyt kovasti keväällä valmistuvaan omakotitaloon muuttamista, viime kesästä lähtien viisihenkinen perhe on asunut pienessä kerrostalokaksiossa.

Tämä mies on meidän Toyota mekaanikko Timo Hilden. Hän on valmistunut vuonna 2002 autonasentajaksi ja tehnyt siitä lähtien mekaanikon hommia. Timon työpäivät mekaanikkona pitävät sisällään erilaisia asennustöitä, kuten huoltoja ja viallisten autojen korjauksia. Työssä parasta Timon mielestä on tyytyväiset asiakkaat sekä työkaverit, joiden kanssa hän on viihtynyt läpi vuosien.

 

Sysmästä kotoisin oleva Timo on asunut Lahdessa vuodesta 2006 saakka. Hänellä on nuoresta pitäen ollut aina useampia harrastuksia ja tänäkin päivänä treenikamat laitetaan päälle kolme tai neljä kertaa viikossa. Läpi elämän mukana pysyneet lajit ovat jääkiekko, salibandy ja kaukalopallo.

"Joukkuelajien avulla omasta kunnosta pystyy pitämään huolta ja samalla viettämään aikaa ystävien kanssa." Kertoo Timo. Lapsuudestaan saakka hän on myös nauttinut kitaran soitosta.

Jälkimarkkinointipäällikkö Antti-Jussi Merosella on takana pitkä ura autoalalla. Hän on aloittanut työuransa opiskelujen jälkeen mekaanikkona vuonna 1997 ja tämän jälkeen työskennellyt neljässä eri yrityksessä 21 vuoden ajan jälkimarkkinoinninpäällikön tehtävissä. Välissä hän on myös suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Jälkimarkkinointipäällikön työpäivät ovat kaikki erilaisia ja pitävät sisällään henkilöstöjohtamisen lisäksi erilaisia hallinnollisia tehtäviä. Parasta työssä Antti-Jussin mielestä on se, että saa olla ihmisten kanssa ja hommia on ihan laidasta laitaan.

 

Antti-Jussi asuu Lahdessa vaimon sekä neljän lapsen kanssa, joista nuorin on 13-vuotias ja vanhin 20-vuotias. Vapaa-ajalla hän kuskailee lapsia omiin harrastuksiin sekä käy itse pelaamassa lentopalloa paikallisessa kortteliliigassa. Lentopalloharrastus on ollut mukana nuoresta pitäen ja sen kautta sen kautta hän on saanut paljon hyviä ystäviä. Tulevaisuuttaan Antti-Jussi ei paljoa suunnittele, sillä tärkeintä hänen mielestään on elää hetkessä.

Teemu Suoranta on meidän mekaanikko Hämeenlinnan Nelipyörä Paroisilla.  Lapsuuden haaveena hänellä ei ollut autoalan työt, mutta alalle hän kuitenkin päätyi sattuman kautta ja työstä hän on tykännyt alusta lähtien. Päivät ovat vaihtelevia ja parasta työssä on työkaverit sekä työpaikan yhteishenki. Palkitsevinta on se, kun löytää jonkun hankalan vian ja saa sen onnistuneesti korjattua.

 

Teemu on kotoisin Hämeenlinnasta ja työasiat hän saa vapaa-ajalla mielestään pois helposti useamman vapaa-ajan harrastuksen avulla. Hän käy säännöllisesti kuntosalilla sekä pelaamassa jääkiekkoa. Jääkiekkoharrastus on ollut mukana läpi elämän ja tärkeintä pelaamisessa on se, että kaikilla on mukavaa, vaikka he joukkuekavereiden kanssa tosissaan pelaavatkin.

Korimekaanikko Sami Rautiainen on työskennellyt meillä vuodesta 2002 saakka. Autot ovat läpi elämän olleet hänen kiinnostuksen kohteena ja tämän takia hän nuoruudessaan päätti hakea opiskelemaan autoalalle korimekaanikoksi. Myöhemmin uransa aikana hän suorittanut vielä korimestarin erikoisammattitutkinnon. Pitkältä uralta kertynyt kokemus on Samin vahvuus työssä, vaikka kuitenkin kaikenlaista uutta oppii joka päivä, sillä jokainen työ on erilainen ja autot kehittyvät jatkuvasti.

 

Sami on Hollolassa asuva perheenisä, jolla on kolme lasta. Vapaa-aika kuluu pitkälti lapsia kuskaillessa harrastuksiin, mutta suuren osan vapaa-ajasta vie myös kartturin tehtävissä toimiminen. Sami on pienestä pitäen päässyt seuraamaan rallia, kun hänen isän puolen sukulaiset ovat sitä harrastaneet. Ensimmäiseen rallikilpailuun kartturina hän itse osallistui vuonna 2002. Tämän jälkeen hän on ollut kilpailuissa kartturina muutamista kerroista kymmeniin kertoihin vuosittain.  Kartturin tehtävissä häntä on aina innostanut vauhti ja jännitys.

Reijo Hänninen on Hyvinkään Veikkarin automyyjä, jolta löytyy osaamista ja näkemystä autoalalta. Reijo on päässyt näkemään autoalaa monen eri roolin kautta. Hän on työskennellyt automyynnin parissa eri tehtävissä kuten esimerkiksi vaihtoautopäällikkönä, myyntipäällikkönä sekä autotalonpäällikkönä. Hän tietää, että tavoitteiden saavuttaminen vaatii pitkäjänteistä työtä ja tavoitteet voi aina saavuttaa, jos vain on tarpeeksi kova halu saavuttaa ne. Luvut kertovat totuuden. ”Parhaita hetkiä automyynnin parissa ovat olleet ne, kun koko tiimi "rokkaa" ja onnistuu saavuttamaan tavoitteet." Kertoo Reijo.

 

Reijo seuraa aktiivisesti urheilua sekä uutisia, jotta tietää yleismaailman tilanteen sekä päivän polttavimmat puheenaiheet. Hän muutti viime vuonna Keravalta pienemmälle paikkakunnalle Hattulaan, jossa hän viihtyy luonnon rauhassa. Vapaa-ajalla hän tykkääkin ulkoilla sekä tehdä pihatöitä kotonaan. Reijolta hoituu myös kokin hommat.

Perheineen Lahdessa asuva Kalle Thelen on meidän pikahuoltomekaanikko. Meille hän on päätynyt autonasentaja ammattitutkinnon harjoittelun kautta ja nyt takana on työuraa 14 vuotta täällä Vesijärven autolla. Työt hän aloitti Toyotan yleisasentajana, mutta on nyt viimeiset kolme vuotta ollut pikahuollon tehtävissä. Pikahuoltomekaanikon päivät ovat hektisiä ja työ vaatii pientä pelisilmää, jotta kaikki hommat saadaan ajoissa hoidettua.

 

Suurimman osan Kallen vapaa-ajasta vie perhe, johon kuuluu vaimo sekä kolme lasta. Autojen parissa työskentelyä hän koittaa välttää työpäivien jälkeen, mutta niidenkin kanssa riittää kuitenkin aina hommia.

Omat ajatukset ja mielen Kalle saa tyhjennettyä luonnossa liikkumisen avulla. Harrastuksina hänellä onkin polkujuoksu, maastopyöräily ja hiihto. Metsässä musiikiksi riittävät pelkästään luonnon omat äänet.

Seuraavana meillä on esittelyssä Tatu Mäkelä ja Marko Dikert Hämeenlinnan Nelipyörä Paroisilta. Miehillä on hyvin erilaiset työtehtävät, mutta työpaikalle he viihtyvät toistensa seurassa. Tatu on meidän Škoda automyyjä ja Marko Škodan sekä Mazdan mekaanikko. Molemmat kuvailevat työyhteisöä pelkillä positiivisilla adjektiiveilla. Vaikka toimipisteessä toimii henkilöitä eri tehtävissä ja tiloissa, ei heillä ole osastojen välissä seiniä, jotka estäisivät toisten seurasta nauttimisen.

 

Tatu Mäkelä on Porista kotoisin oleva mies, joka asuu tällä hetkellä Hämeenlinnassa. Automyyjän uraa hänellä on takana kahdeksan vuotta. Urheilu ja erityisesti jalkapallo ovat olleet läpi elämän lähellä Tatun sydäntä. Nuorempana hän on ollut FC Hämeenlinnan, FC Lahden sekä Porin Palloilijoiden puolustajana. Jalkapallon kautta hän on saanut laajan ystäväpiirin, jonka kanssa hän pitää edelleen yhteyttä, vaikka ura jalkapallon parissa on jo ohi.

 

Marko asuu perheineen Lopella Launosten kylässä. Perheeseen kuuluu vaimo, 9- ja 7-vuotiaat lapset sekä alle vuoden ikäinen vauva. Autoalalle Marko päätyi isänsä jalanjälkiä seuraten ja nyt takana työuraa alalla on jo 11 vuotta.

Markon vapaa-aika kuluu lasten kanssa sekä valmentaen oman poikansa jalkapallo joukkuetta FC Loppi nimisessä seurassa.

Seuraavana pääsemme tutustumaan meidän automaalari Marko Karjalaiseen. Marko on työskennellyt automaalauksen parissa jo 30 vuoden ajan. Ennen tätä hän kuitenkin työskenteli sahaprosessin hoitajana aikoinaan Lahdessa sijaitsevalla sahalla. Tämän lopetettua toimintansa hakeutui Marko automaalarin opintoihin. Meillä hän on työskennellyt nyt 12 vuoden ajan ja töiden ohella suorittanut automaalarinmestarin erikoisammattitutkinnon. Marko kuvailee työnsä olevan tasaisen mukavaa touhua, jossa hän on viihtynyt läpi vuosien.

 

Marko asuu perheineen Nastolassa. Perheeseen kuuluvat vaimo ja 12-vuotias tytär.

Työpäivien jälkeen Marko saa ajatukset töistä helposti pois, mutta viimeistään ne unohtuvat, kun hän pääsee koirien kanssa metsään liikkumaan. Heillä on perheessä tällä hetkellä kolme koiraa, joista kaksi on huonoista oloista pelastettuja rescue-koiria. Parhaimmillaan heillä on aikoinaan ollut yhteensä jopa kuusi koiraa. Vapaa-aika meneekin pitkälti koirien kanssa, mutta aikaa vie myös tyttären ratsastusharrastus.

Škoda tuotepäällikkö Timo Tapaniseen voitte törmätä Hyvinkäällä Nelipyörä Helletorpassa. Timolta löytyy vahva osaaminen Škoda merkistä ja kokemusta merkin parissa työskentelystä on jo 11 vuotta. Timo on aloittanut työuransa autoalalla varaosamyyjän tehtävistä, jossa toimi yhdeksän vuoden ajan. Varaosamyynnin ohessa hän osallistui automyyntiin apulaiseksi ja vuonna 1999 hän aloitti automyyjän työt. Työssä parasta on, kun pääsee luovuttamaan uuden auton asiakkaalle, joka pääsee tyytyväisenä ajamaan kohti uusia seikkailuja. Hyvän työpäivän Timo kuvailee koostuvan iloisista ihmisistä, kauniista kelistä sekä onnistumisista.

 

Timo on aiemmin harrastanut aktiivisesti moottoripyöräilyä, mutta tänä päivänä hän on mukana harrastuksessa mekaanikkona SM-sarjassa kilpailevalle ystävälle ja pääsee tätä kautta toisinaan itsekin ajelemaan. Tämän homman parissa hänellä riittää tekemistä ja muuten vapaa-ajalla hän käy pelaamassa sulkapalloa sekä kotipaikallaan metsänhoito hommissa. Tulevaisuuden tavoitteena Timolla on elämästä nauttiminen ja terveenä pysyminen!

Korikorjaamon palveluneuvoja Erkki Pietilällä on vahva asiakaspalveluosaaminen ja kokemus autoalalta, jotka ovat kertyneet 35 vuoden työuran aikana. Erkin päivät pitävät sisällään asiakaspalvelua, vahinkojen arviointia sekä kaikkea muuta autonpesusta varaosatilauksiin. Palveluneuvojan työssä vastaan ei tule kahta samanlaista päivää. Työpaikan työporukka on todella mukava ja toisia he auttavat aina tarpeen tullen. Erkki viihtyykin työssään ja eteenpäin hän menee avoimin mielin. "Katsotaan, mitä elämä tuo tullessaan." Kertoo Erkki.

 

Hämeenlinnassa asuvan Erkin perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi aikuista lasta. Työarjessa jaksamisessa ja työasioiden unohtamisessa auttaa liikkuminen vapaa-ajalla. Talvella hiihdetään ja kesät pyöräillään. Loput vapaa-ajasta kuluu vanhaa hirsitaloa kunnostaessa.

Tämä mies on meidän Nelipyörän vaihtoautopäällikkö Jari Haapamäki. Automyynnin pariin hän on siirtynyt 18 vuotta sitten ammattilaisjääkiekon parista. Pihapeleistä alkanut harrastus muuttui ammattilaisuraksi hänen ollessaan 17-vuotias ja opetti miehelle paljon. Lähes 14 vuotisen uran aikana hän pelasi kotimaassa ja ulkomailla useammassa eri joukkueessa. Parhaiten mieleen jääneitä hetkiä ovat Jokipoikien SM-liigaan nousu sekä HPK:n kamppailu finaalipaikasta vuonna 1993 ja sen jälkeinen riemu Rinkelimäen hallissa.

 

Ammattilaisurheilu uraltaan Jari on saanut hyvä oppeja nykyiseen työhönsä. Hän pystyy tekemään viisaita ratkaisuja tiukkojenkin tilanteiden tullen ja pitää tärkeänä työporukan toimimista yhtenä tiiminä. Jari näkee, että automyyjän ja jääkiekkoilija työssä on paljon samaa. "Molemmat ovat toisaalta joukkuepeliä, joissa tärkeää on tavoitteellisuus. Menestyäkseen molemmissa täytyy olla intohimoa." Kuvailee Jari.

 

Tänä päivänä Jari asuu vaimonsa kanssa Iittalassa. Heillä on kaksi aikuista poikaa sekä koira. Jääkiekko on hiljattain jäänyt Jarin elämästä, mutta nykyään hän tykkää viettää vapaa-aikansa kuntosalilla käyden, tennistä pelaten sekä moottoripyöräillen. Hän nauttii myös pelkästä olemisesta aina, kun siihen on mahdollisuus.

Hämeenlinnan Nelipyörän katsastusmiehellä Marko Kuismalla on vahva kokemus ja osaaminen autoalalta. Paikkakunnalta kotoisin oleva mies kävi Turun ammattikorkeakoulussa opiskelemassa neljän vuoden autoinsinööri-tutkinnon, jonka jälkeen hän palasi takaisin kotiseudulleen. Tänä päivänä hänellä on yli 20 vuoden kokemus autoalalta. Työssään Marko hoitaa Nelipyörän katsastus puolen työt, eli tekee ajoneuvojen katsastukset, hoitaa ajanvarauksia sekä ylläpitää varauskalenteria. Mieluisimpia päiviä Markolle ovat ne, jotka etenevät sujuvasti ja aikataulun mukaan.

 

Marko asuu vaimon ja kolmen lapsen kanssa Hämeenlinnassa. Kotipihasta löytyy autotalli sekä erilaisia ajoneuvoja autoista traktoreihin sekä mopoihin. Vapaa-aika kuluukin ajoneuvoja korjaillen ja entisöiden. Kokemus ja osaaminen karttuu tämän myötä entisestään.

Meidän yritysmyyntipäällikkö Mika Hotti on toiminut autoalalla 16 vuoden ajan. Mikan kiinnostus autoihin ja tekniikkaan alkoi jo pikkupoikana hänen seuratessa paljon isänsä työskentelyä autokorjaamolla ja ratavarikolla Jokkis-kisoissa. Työuransa alussa Mika kuitenkin työskenteli kahdeksan vuoden ajan perhetutun elintarvikeyrityksessä. Työkokemusta tältä ajalta Mika kuvailee hyvin arvokkaaksi, sillä hän pääsi näkemään siellä laajan kuvan koko yritystoiminnasta toimiessaan vastuullisissa työtehtävissä. Vuonna 2004 Mika aloitti autoliikkeessä varaosamyyjänä ja parin vuoden jälkeen siirtyi automyynnin pariin. Automyynnin parissa hän on toiminut näistä päivistä lähtien.

 

Yritysmyyntipäällikkönä Mikan työpäivät pitävät sisällään asiakkaiden kontaktointia sekä asiakastapaamisia. Hän kiertää asiakkaiden luona Lahden, Hämeenlinnan ja Hyvinkään seuduilla. "Yritysmyynnissä verkostot ovat hyvin tärkeitä." Kertoo Mika, joka kuuluu myös Lahdessa toimivaan BNI- liikekumppani ryhmään, josta hän on saanut monia uusia tuttavuuksia sekä yhteistyökumppaneita.

 

Vapaa-ajalla Mikan pitää liikkeessä perheen kolme koiraa sekä kuntosaliharrastus. Mika asuu perheineen Vääksyssä ja perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kaksi aikuista lasta. Tulevaisuudessa Mika haluaa matkustella ja kehittää itseään nopeasti muuttavassa maailmassa.

Jesse Poikonen on Hyvinkään Nelipyörä Veikkarin huoltoneuvoja, joka on työskennellyt autoalalla viiden vuoden ajan. Jesse on suorittanut autonasentajan tutkinnon sekä autoalan erikoisammattitutkinnon. Hän aloitti työuransa alalla varaosamyynnistä, josta siirtyi automyynnin pariin ja sieltä nykyiseen toimenkuvaansa huoltoneuvojaksi. Nuoresta iästään huolimatta hän on taitava työssään. Hänen vahvuutena työssä on asiakaspalvelutaidot. Hän on saanut monen asiakkaan luottamuksen ja usein aloittaakin keskustelut asiakkaiden kanssa kysymällä kuulumisia. Hän muistaa myös aina huomioida perheiden pienemmätkin, jotta heille muodostuisi mukava kokemus autoliikkeessä vieraillessa.

 

Riihimäeltä kotoisin oleva Jesse on hiljattain muuttanut Lahteen tyttöystävänsä kanssa asumaan. Yhdessä he käyvät vapaa-ajalla ulkoilemassa ja pelailemassa sulkapalloa. Jesse on myös pitkään harrastanut salibandyä. Tällä hetkellä hän käy Riihimäellä pelaamassa, mutta etsinnässä olisi myös harrastejoukkue uudesta kotikaupungista Lahdesta. Tulevaisuudessa haaveena olisi hankkia oma moottoripyörä sekä koira.

Seuraavana pääsette tutustumaan meidän Ford mekaanikkoihin. Tässä ovat Kim, Miikka ja Santeri. He ovat kaikki työskennelleet meillä jo hetken aikaa ja tuntevat toisensa hyvin. Yhdessä he käyvät välillä viettämässä viikonloppu iltoja ulkona. Heiltä kaikilta löytyy vahva osaaminen autoalasta!

 

Kuvassa vasemmalla oleva mies on Kim Pamppunen. Hänellä kiinnostus autoihin alkoi jo pikkupoikana, kun hän pääsi isänsä kanssa korjailemaan autoja. Autoalalle suuntautuminen olikin hänelle lopulta automaattinen valinta ja nyt hänellä on takana 15 vuotta autoalalla työskentelyä. Hollolassa asuvan miehen vapaa-ajan harrastuksena on kalastus.

 

Keskellä karvalakki päässä oleva mies on Santeri Remonen. Hän on syntyperäinen Nastolalainen ja hänen perheeseen kuuluvat kaksi lasta sekä Namu-koira. Santeri ja Kim ovat tunteneet toisensa jo ammattikoulusta saakka ja myös Santerin polku on johtanut autoalalle, autoja korjailevan isän kautta. Autoalalla hän on siis myös työskennellyt 15 vuoden ajan. Santerin vapaa-aika kuluu lasten ja koiran kanssa sekä kesäisin vanhempien mökillä Savossa kalastaen.

 

Kuvassa oikealla oleva mies on Miikka Savolainen, joka asuu perheineen Lahdessa. Perheeseen kuuluvat vaimo ja 14-vuotias poika. Miikka on aktiivisesti mukana poikansa jalkapalloharrastuksessa, sillä hän toimii joukkueen huoltajana ja on aikaisemmin ollut myös valmentaja. Viikossa käydään noin viisi kertaa pelikentän laidalla.

Autoalaa Miikalla on takana jo 20 vuotta.

Hämeenlinnasta kotoisin olevat veljekset Joni ja Sami Tommiska työskentelevät samassa työpaikassa Hämeenlinnan Nelipyörä Paroisilla. Kuvassa vasemmalla on 21-vuotias Škoda mekaanikko Joni ja oikealla 29-vuotias Ford mekaanikko Sami. Molemmat miehet ovat suorittaneet autonasentaja tutkinnon. Sami on työskennellyt meillä vuodesta 2014 lähtien ja Joni päätyi mekaanikon työhön veljensä polkua seuraten pari vuotta tämän jälkeen. Työssään he molemmat arvostavat monipuolisuutta ja haasteita.

 

Samassa työpaikassa työskenteleminen on alusta saakka onnistunut heiltä hyvin, vaikka alkuun he työskentelivät lähes vierekkäisillä työpisteillä ja nykyään eri puolilla hallia. "Työpäivien aikana harvemmin tulee edes juteltua päivisin." Kertoo Joni. Vapaa-ajalla kuitenkin he ovat tekemisissä, vaikka Samin elämässä kiirettä riittää perheen ja omakotitalo arjen pyörittämisessä. Molemmat käyvät työpäivienkin jälkeen puuhastelemassa autojen parissa Samin harrastetallilla.

Seppo "Seve" Vatanen on meidän varaosamyynnin palveluvastaava, joka on työskennellyt meillä 16 vuoden ajan. Työuransa autoalalla hän on aloittanut autonasentajan tehtävistä, joista hän siirtyi kymmenen vuotta sitten varaosapuolelle. Varaosapuolella työskentelemisessä parasta Sepon mielestä on monipuolisuus sekä alan kehittyminen autojen mukana. Työkaverit kertovat Sepon olevan oikeudenmukainen kaveri, jolta löytyy vahva ammattitaito.

 

Seppo asuu perheineen Hollollan Miekkiön kylässä, josta hän päivittäin pyöräilee töihin. Perheeseen kuuluvat vaimo, 17-vuotias poika sekä 15-vuotias tytär.  Sepon vapaa-aika on pitkälti kulunut jääkiekkohallin ympärillä viimeisen kymmenen vuoden ajan. Pojan jääkiekkoharrastuksen kautta hän on päässyt toimimaan joukkueenjohtajan tehtävissä. Tällä hetkellä hän on Pelicans Akatemian B-junnujen joukkueenjohtajana ja hänen tehtäviin kuuluvat joukkueen hallinnollisten ja taloudellisten asioiden hoitaminen sekä käytännön järjestelyt kuten esimerkiksi pelaajien asusteista vastaaminen ja pelireissujen järjestäminen. Muuten Sepon lempipuuhia vapaa-ajalla ovat kuntosalilla käyminen sekä hiihto. Yhdessä vaimon kanssa he myös pyrkivät matkustelemaan kerran vuodessa.

Rami Salmela on meidän Hyvinkään Nelipyörä Veikkarin varaosamyyjä, joka on toiminut autoalalla erilaisissa tehtävissä vuodesta 1999 lähtien. Tällä hetkellä hänen vastuualueeseen kuuluu varaosavaraston ylläpitäminen. Kiinnostus autoihin alkoi Ramilla jo pikkupoikana ja hänen vanhemmat ovat kertoneet, että poika nimesi ärräksi moottoriajoneuvot jo ennen kuin osasi edes puhua.

 

Erityisesti kiinnostus jenkkiautoihin on säilynyt läpi vuosien. Vuodesta 1983 saakka hänelle on tullut jenkkiautolehti ja vuodesta 1992 saakka hän on omistanut saman Rambler American mallin jenkkiauton. Rami on myös ollut vuosia mukana paikallisessa NNC Garage - jenkkiautokerhossa sekä AMCCF - merkkikerhossa. Kerhotoiminnan mukana hän on järjestämässä erilaisia kerhotapaamisia, autonäyttely osastoja sekä muuta vastaavaa toimintaa. Esimerkiksi NNC Garage järjestää vuosittain Street Slide-katuautojen kiihdytyskisan Hyvinkään lentokentällä ja AMCCF kerho järjestää joka kolmas vuosi pohjoismaiden AMC-Euromeeting-tapahtuman.

 

Ramin vapaa-aika kuluu pitkälti kerhotoiminnan ja oman harrasteauton korjailemisen parissa, mutta hän on myös nuoruudesta lähtien ohjannut pienoismallikerhoa varhaisnuorille omalla lapsuuden kotipaikkakunnalla Klaukkalassa. Viikoittaisessa tapaamisessa he kokoavat yhdessä nuorten kanssa muovirakennussarjoja.

Seuraavana pääsemme tutustumaan meidän Toyota mekaanikko Veetu Hiltuseen. Hän on pienestä pitäen ollut autoista kiinnostunut ja päässyt yhdessä sukulaisten kanssa korjailemaan erilaisia menopelejä. Ajoneuvoasentajaksi hän valmistui vuonna 2005 ja on tehnyt siitä lähtien mekaanikon hommia. Meillä Veetu on aloittanut työskentelemään viime kesän lopulla ja on jo nyt sopeutunut työporukkaan hyvin. Työssään Veetua innostaa uuden oppiminen sekä haasteet, jotka pitävät mielen virkeänä.

 

Veetu on kotoisin Asikkalasta, minne hän on muuttanut takaisin perheineen, asuttuaan eri puolella Suomea. Edesmenneen äidin kotipaikalla sijaitseva talo on järven rannassa sekä keskellä luontoa. Perheeseen kuuluvat vaimo, kaksi lasta sekä Jeppe-koira. Työpäivien jälkeen aika kuluu pääasiassa perheen lasten kanssa, mutta pihasta löytyy myös hommia laidasta laitaan. Veetu on myös muutama vuosi sitten innostunut uudelleen moottoripyöristä nuoruus vuosien jälkeen. Kotoa löytyy nyt kaksi moottoripyörää, joita hän mielellään korjailee ja joilla hän käy ajelemassa.

Seuraavana pääsemme tutustumaan Hämeenlinnan Nelipyörä Paroisen mekaanikko Arto Niemiseen. Arto on työskennellyt jo vuodesta 1990 saakka autojen parissa ja tällä hetkellä mekaanikon hommat koostuvat pääasiassa kolariautojen korjaamisesta. Arton vahvinta osaamista ovat ammattitaito sekä pitkäjänteisyys. Molempia taitoja tarvitaan vahvasti työssä, sillä toisinaan työskennellään yhden auton parissa jopa kymmeniä tunteja ja koskaan ei tiedä, mitä päivä tuo tullessaan. Parasta työssä Arton mielestä onkin haastavuus. Pitkän uran aikana Arto on huomannut alan muuttuneen ammattikeskeisemmäksi. Ennen tehtiin kaikki mahdollinen itse autonpesuista kiinteistöhuoltoon ja tänä päivänä jokaisella on omat tehtävänsä.

 

Hauholta kotoisin oleva Arto on muuttanut Hämeenlinnaan 90-luvun alkupuolella. Viime kesä kului omakotitaloa kunnostaessa ja muuten vapaa-aika kuluu kevyen lenkkeilyn parissa.

Tämä mies on meidän automaalari Markku Leskinen, joka on työskennellyt meillä vuodesta 2004. Markku on elämänsä aikana kerennyt opiskelemaan autonasentajaksi, korimekaanikoksi, automaalariksi sekä viimeisimpänä automaalarimestariksi. Hän aloitti työnsä meillä korimekaanikon tehtävistä ja vuonna 2010 siirtyi automaalaamon puolelle. Automaalarin työ pitää sisällään paljon pohjustustyötä ennen varsinaista maalausta. Työssä oma tekeminen on käden kosketeltavissa ja koko ajan pääsee näkemään oman edistymisensä.

 

Lapsuutensa Markku on viettänyt Myrskylässä, mutta nykyään hän asuu perheineen Asikkalan Vesivehmaalla. Perheeseen kuuluvat vaimo, 16-vuotias tytär sekä 8- ja 6-vuotiaat pojat. Yhdessä vanhemman pojan kanssa Markku harrastaa maastopyöräilyä. Omana harrastuksena hänellä itsellä on jo useamman vuoden ajan ollut enduromoottoripyöräily, jossa ajetaan moottoripyörillä kilpaa metsissä.

Markku on myös lapsuudestaan saakka soittanut kitaraa. Tänä päivänä hän soittaa pääasiassa omaksi ilokseen, mutta toisinaan hän käy myös lapsuuden paikkakunnalla soittamassa yhdessä tuttujen kanssa.

Kasperi Halonen aloitti Hyvinkään Nelipyörä Helletorpassa kolme vuotta sitten. Automyynnin työtä hän on kuitenkin tehnyt jo vuodesta 2012 saakka ja Škoda-merkin parissa työskennellyt vuodesta 2015. Kasperin vahvuutena työssä ovat neuvottelutaidot sekä taito lukea erilaisia ihmisiä. Työssä mielekkäintä onkin hänen mielestään löytää asiakkaalle juuri oikea ratkaisu hänen elämäntilanteeseen perustuen.

Helletorpan työporukassa hän viihtyy oikein hyvin, sillä kaikki tuntevat toisensa ja yhdessä töiden tekeminen on hauskaa.

 

Kasperi asuu Rajamäellä vaimon sekä kahden pienen lapsen kanssa. Vapaa-aika menee suurimmaksi osaksi perheen parissa, mutta vastapainona työlle hänellä on kuntosalilla käyminen. Lähellä sydäntä hänellä on myös nykyään penkkiurheilun seuraaminen jääkiekon, jalkapallon sekä formuloiden osalta. Kuva on vuoden takaiselta Saksan reissulta, jolloin Kasperi oli siellä jalkapalloa katsomassa.

Meidän vaihtoautopäällikkö Jere Issakaiselta löytyy pitkä ja vahva kokemus vaihtoautoista. Hän on työskennellyt niiden parissa 15 vuotisen automyynnin uransa alusta alkaen ja kerennyt näkemään kaikenlaisia tilanteita niiden kanssa. Jere kuvailee olevansa tasaisen vahva työtehtäviensä jokaisella osa-alueella ja ottavansa haasteita mielellään vastaan. Tavoitteet hän myös asettaa itselleen aina korkealle.

Työporukan kesken heillä on hyvä yhteishenki, vaikka työporukasta löytyy kokeneita konkareita sekä innokkaampia nuorempia kavereita. Yhdessä he pystyvät tekemään nopeita sekä järkeviä ratkaisuja.

 

Kainuusta kotoisin oleva Jere asuu nykyään Lahdessa vaimonsa ja alle vuoden ikäisen Inna tytön kanssa. Vapaa-aika kuluu lapsen kanssa leikkien sekä Nemo koiraa lenkittäen. Kesällä he tykkäävät viettää yhdessä perheen kanssa aikaa Jeren isän kesämökillä Lopella.

Hanna Holstila on Hämeenlinnan Nelipyörä Paroisen autosihteeri. Hannan perheeseen kuuluvat aviomies sekä 2-vuotias lapsi. Perheellä on Janakkalan Tanttalassa sukutila, jossa he omien töidensä ohella viljelevät viljaa. Perheen ainoana lapsena Hanna jatkoi tilan toimintaa isänsä jäädessä eläkkeelle. Maatilan hoidossa auttavat pienen kyläyhteisön naapurit, kun kiirettä riittää työn ja taaperoikäisen lapsen kanssa.

 

Aiemmin tilitoimistossa työskennelleen Hannan työpäivät autosihteerinä ovat vaihtelevia sekä opettavaisia. Aamuisin ei koskaan tiedä, mitä päivä tuo tullessaan ja ala kehittyy koko ajan eteenpäin, joten jatkuvasti oppii uutta. Hannan vahvuuksina on tietotekninen hahmotus sekä johdonmukainen päättelykyky. Vaikka työyhteisöstä valtaosa on miehiä, kokee Hanna kuitenkin kuuluvansa joukkoon. "Aamuisin on aina kiva tulla töihin!" Kertoo Hanna.

Teija Vettenterä on meidän Ford tuotepäällikkö, jolla tulee pian täyteen 25 vuotta automyyjänä. Teija on uran alkumetreiltä lähtien työskennellyt Ford merkin parissa ja päätyikin automyyjäksi ostaessaan itselleen uutta merkin autoa. Työporukan kesken Teija tunnetaan nimellä "Pikku Myy", sillä hän on peloton ja iloinen nainen sekä tuotepäällikön tehtävässä hänellä riittää aina kiirettä.

 

Teija asuu perheineen Lahdessa ja tekemisen puutetta hänellä ei työpäivien jälkeenkään ole. Hän on aktiivisesti mukana 12-vuotiaan poikansa harrastuksissa ja suuren osan vapaa-ajasta hän viettää hiihtoladun vieressä sekä jalkapallokentän laidalla.

Viime kesänä he saivat muiden jalkapallopoikien äitien kanssa idean hyödyntää oma urheilu sekä lapsen harrastus, ja he alkoivat yhdessä treenaamaan pelikentän laidalla. Syksyllä he osallistuivat FC PALLO HUKASSA-nimisellä joukkueella palloliiton järjestämään turnaukseen, johon he lähtivät pitämään hauskaa. Maalivahtina pelannut Teija palkittiin turnauksessa tsemppari-palkinnolla.

Tämä pienen tytön isä on meidän Ford automyyjä Sami Aalto. Samin haaveammattina lapsena ei ollut juuri automyyjän ammatti, mutta myynnin ja asiakaspalvelun eri tehtävissä hän on kuitenkin työskennellyt työuransa alkuajoista lähtien. Vuonna 2011 hän aloitti automyyjän uransa ja tänä päivänä hän työskentelee meillä Ford ST, RS ja Mustang mallien tuotevastaavana.

"Automyyjän työssä jokainen asiakaspalvelu- ja myyntitilanne on erilainen ja tätä kautta myös jokainen päivä. Autoala ja tuotteet ovat mielenkiintoisia, ja toki Ford merkkinä on se ykkösjuttu. Jatkuvasti muuttuvat tuotteet ja palvelut sekä huimasti kehittyvät teknologiat esimerkiksi tuotteiden sähköistyminen tarjoavat työhön mukavan lisähaasteensa. Jotain uutta tulee joka päivä." Kertoo Sami.

 

Autot ovat olleet Samin kiinnostuksen kohteena jo nuoruudesta lähtien. Erityisesti jenkkiautot, siihen liittyvä kulttuuri ja musiikki ovat aina olleet lähellä sydäntä. Tällä hetkellä Samin pitää kiireisenä perheeseen syntynyt alle vuoden ikäinen tyttö. Silloin tällöin hän kuitenkin tykkää käydä puolison kanssa esimerkiksi nauttimassa musiikista keikoilla ja konserteissa sekä toisinaan purkamassa paineita vanhan harrastuksen parissa nyrkkeilysalilla. Perheen kanssa he viettävät yhdessä aikaa mökkeillen sekä pieniä viikonloppureissuja tehden. 

Turo Koivunen on meidän Hyvinkään Nelipyörä Helletorpan Toyota automyyjä. Automyyjän uralle hän päätyi monen mutkan kautta, vaikka kiinnostus autoihin sekä kaikkeen mikä pärisee, on ollut läpi elämän. Elämänsä aikana hän on kerennyt kouluttautua ajoneuvoasentajaksi, linja-autonkuljettajaksi, yrittäjäksi sekä talonrakentajaksi. Tällä hetkellä loppusuoralla on automyyjän opinnot. Työssä hän pääsee tekemään automyynnin lisäksi varustelutilauksia, autojen arviointeja sekä tietysti asiakaspalvelua. Parasta työssä on tällä hetkellä yksinkertaisesti kaikki.

 

Turo asuu perheineen Karkkilassa. Perheeseen kuuluvat vaimo sekä 7- ja 1-vuotiaat tyttäret. Elämä vapaa-ajalla pyörii pääasiassa lasten ympärillä, vaikka vanhempi tytär pelottavan nopeasti itsenäistyykin, mutta jos aikaa jää pyrkii Turo käymään lenkkeilemässä ja kuntosalilla.

Nina Rantanen on meidän Ford automyyjä, joka päätti vuonna 2000, että laittaa 16-vuotisen kokin uran vaihtoon ja lähtee opiskelemaan kaupallista alaa. Parin vuoden merkonomi opintojen jälkeen, hän aloitti työnsä automyyjänä ja nyt takana on työuraa autokaupassa lähes 18 vuotta. Alkuun hän ei tiennyt paljoakaan autoista, mutta nopeasti oppi kaiken tarvittavan. Automyyjän työssä hänen mielestään parasta on se, että pääsee työskentelemään ihmisten parissa. "Tärkeää on osata kuunnella asiakasta sekä arvostaa tätä." Kertoo Nina.

 

Nina on paljasjalkainen lahtelainen, jolla on kolme aikuista lasta. Vapaa-ajallaan hän tykkää harrastaa liikuntaa lenkkeilen, hiihtäen sekä erilaisissa ryhmäjumpissa käyden. Hän on myös juossut huikeat 18 täyspitkää maratonjuoksua.

Turenkilainen Jorma Alén on Hämeenlinnan Nelipyörä Paroisen Toyotan palveluneuvoja, joka on työskennellyt Osuuskaupalla jo lähemmäs 40 vuotta. Pitkän uransa aikana hän on päässyt kokemaan kaikenlaisia tilanteita ja

huomannut autoalalla tapahtuvat muutokset. Suurimpana muutoksena alan muuttuminen laatulähtöisemmäksi autojen ja asiakaspalvelun kannalta.

 

Jorman päivät pitävät suurimmaksi osaksi sisällään asiakaspalvelua. Työ ihmisten parissa on hänen mielestään parasta, mutta myös haastavinta, mitä työ pitää sisällään. "Jokainen päivä on erilainen ja pääsee tapaamaan uusia ihmisiä." kertoo Jorma.

 

Jorman harrastuksiin kuuluu kesäisin veneily ja sukellus. Veneilemässä hän käy viikoittain, mutta sukeltamassa harvemmin, sillä laji vaatii enemmän aikaa ja juuri oikeanlaiset sääolosuhteet. Harrastusten kautta hän pääsee irrottautumaan työarjesta. Sukellusharrastuksen kautta hän on myös oppinut rauhallisuutta.

Autosihteeri Anu Kailaniemellä on takana pitkä ura Vesijärven Autolla. Hän aloitti meillä vuonna 1997 ja työskenteli tätä ennen kymmenen vuotta Lahden Sokoksella. Tällä hetkellä hän työskentelee uusien Fordien puolella autosihteerinä, mutta on päässyt tekemään lähes kaikkea tässä talossa.

Työ on vuosien saatossa muuttunut. Kun uran alkuaikoina pyöriteltiin paljon papereita, niin nykyään kaikki tapahtuu sähköisesti. Alkuun muutokset otettiin vastaan pienellä kauhulla, mutta nopeasti huomattiin, että omat hommat vain helpottuivat.

 

Liikkumisesta nauttiva Anu lähtee usein suoraan töistä kuntosalille tyhjentämään mielen työasioista. Viime kesänä hän oli ensimmäisellä vaellusreissulla. Yhdessä ystävän kanssa he vaelsivat 55 kilometrin pituisen Hetta-Pallas -vaellusreitin Lapin tunturisessa maastossa. Heti matkan alkuun hän huomasi ottaneensa mukaan väärät kengät ja saikin kärsiä tästä loppumatkan. Huolimatta pienistä vastoin käymisistä ovat he alkaneet suunnitella yhdessä uutta reissua seuraavalle kesälle. Haaveena olisi vielä joku päivä päästä Espanjaan vaeltamaan läpi pyhiinvaellusreitin.

Tämä porukka palvelee teitä Hyvinkäällä Nelipyörä Helletorpassa. Sami, Toni ja Joni ovat kaikki Škodan palveluneuvojia, jotka ovat vuonna 2019 loistaneet asiakaspalvelutaidoillaan. He sijoittuivat hyvin maahantuojan järjestämässä kilpailussa, jossa mitattiin asiakastyytyväisyyttä. Palkinnoksi he pääsivät matkalle Tšekkeihin tutustumaan Prahan kaupunkiin sekä Škodan tehtaaseen. Julkaisun kuva on tältä reissulta!

 

Vasemmalla kuvassa on nuorin herroista huoltoneuvoja Sami Hietanoro, joka on ollut meillä vuoden alusta saakka. Sami on hiljattain muuttanut omaan asuntoon Hyvinkäälle.

Vapaa-ajallaan hän korjailee omaa harrasteautoa ja tykkää käydä välillä ajamassa kilpaa radalla. Nuorimpana kaverina Sami tuo lisää intoa ja energiaa työporukkaan.

 

Kuvassa keskellä on vauriokorjaamon puolella palveluneuvojana toimiva Toni Härkönen. Hän asuu Hyvinkäällä vaimon, kahden lapsen sekä kolme koiran kanssa. Vapaa-ajalla Tonin pitää kiireisenä perhe sekä vanha omakotitalo, jota hän tykkää remontoida. Myös hän viihtyy työpäivien jälkeen autojen parissa harrasteautoja kunnostaen. Toni on myös aikoinaan osallistunut autonäyttelyihin, joista on saanut useampia palkintoja.

 

Viimeinen herra kuvassa on huoltoneuvoja Joni Bergman, joka asuu nykyisin Tervakoskella. Hän on työskennellyt meillä yhdeksän vuotta ja ennen tätä ollut muissa autoalan hommissa. Jonin vapaa-aika kuluu omakotitalon ylläpitämisen ja musiikin parissa. Musiikkiharrastus on ollut mukana läpi elämän ja

sen parissa hän viettää edelleen paljon aikaa kuunnellessa ja uutta musiikkia tehdessä.

 

Tästä kolmikosta löytyy raudanlujaa ammattitaitoa sekä intoa oppia uutta!

Kerosen Jussi on meidän Ford palveluneuvoja. Uransa autoalalla hän on aloittanut autonasentajan työstä vuonna 1995. Vuonna 2007 hän siirtyi palveluneuvojan tehtäviin, joita on tehnyt sieltä tähän päivään saakka. Tarvittaessa Jussilta hoituu vieläkin asentajan hommat.

 

Työpäivien piristeenä Jussin työporukka tekee toisilleen aina välillä pieniä jäyniä. Jäynien tekeminen toisille onnistuu, kun työporukka tuntee toisensa tarpeeksi hyvin ja kaikki ottavat tilanteet huumorilla vastaan. Kerran kesken asiakaspalvelutilanteen Jussi on huomannut, että tietokoneen näyttö on käännetty väärin päin, ja toisella kertaa Jussi itse on käynyt työkaverin sähköpostilla laittamassa viestejä toisille työkavereille. Tilanteille voidaan nauraa yhdessä jälkeenpäin.

 

Jussi on asunut Lahdessa koko ikänsä ja perustanut perheensä täällä. Perheeseen kuuluvat vaimo ja viisi lasta, joista nuorin on toisella luokalla ja vanhin on muuttanut jo pois kotoa. Työpäivien jälkeen hän nauttii kotona perheen kanssa yhteisistä hetkistä.

Ari Lipponen on meidän Hyvinkään Nelipyörä Veikkarin automyyjä, jolta löytyy vankka kokemus autoalasta. Hän on aloittanut alalla jo vuonna 1988. Uransa aikana hän on kerennyt kasvattamaan vahvan asiakaskannan ja tänä päivänä lähes joka kolmas myyty auto menee vanhoille asiakkaille. Eteenpäin Aria uralla on vienyt ahkeruus ja työn kautta opittu ihmistuntemus. Nykyään hän pystyy helposti tunnistamaan ihmisistä, mistä automerkeistä he mahdollisesti pitävät.

 

Verkostojaan hän on kasvattanut Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset-järjestön toiminnassa. Hän on järjestön valtuustonpuheenjohtaja tehtävässä, joka viekin suuren osan Arin vapaa-ajasta. Tehtävässä hän vastaa valtuuston johtamisesta sekä osallistuu hallituksen kokouksiin. Vapaaehtoistyö järjestön toiminnassa tuo uudenlaista näkökulmaa omaan työhön.

 

Järjestötoiminnan ohella Ari tykkää vapaa-ajallaan mökkeillä, marjastaa ja sienestää sekä kierrellä kirpputoreja keräten vanhoja esineitä. Työtä ja näitä harrastuksia hänellä yhdistää se, että kun hän löytää jotain mielenkiintoista tai saa kaupan aikaiseksi niin adrenaliinit lähtevät virtaamaan.

Terho Havumäki on meidän mekaanikko sekä pääluottamusmies. Terho on kotoisin Asikkalasta ja viettänyt koko elämänsä siellä. Maalaispoika ei osaisi kuvitella asuvansa kaupungissa, vaan nauttii elämästään rauhallisemmalla seudulla lähellä luontoa.  Luonto on ollut Terholle aina paikka, jossa hän pääsee rauhoittumaan.

 

Vapaa-ajalla Terho viettää paljon aikaa luonnossa liikkuen sekä mökkeillen Padasjoella sijaitsevalla mökillä. Yhdessä 24-vuotiaan tyttären kanssa heillä on tavoitteena kiertää Suomen jokainen kansallispuisto. Suunnitelmissa on myös ensi vuonna lähteä toista kertaa vaeltamaan isoa karhunkierrosta Oulangan kansallispuistoon.

Vaelluksen lisäksi Terhon intohimona on matkustaminen. Vähintään kerran vuodessa hän lähtee ystävien kanssa reissuun maailmalle. Seuraava matka onkin varattu vuoden vaihteeseen etelän lämpöön.

 

Mekaanikkona toimiva Terho tykkää tehtävästään luottamusmiehenä. Muut pystyvät luottamaan hänen toimintaan ja ongelmatilanteet hän pyrkii selvittämään aina puhumalla. "Luottamuksen ansaitseminen kova työ ja sen voi menettää helposti." muistuttaa Terho.

Tämä herra Hämeenlinnan Nelipyörä Paroisen korikorjaamon puolelta on Petri Koivula. Elämänkokemusta Petrillä tuli vuonna 2019 täyteen 50 vuotta. Elämässä eteenpäin hän on mennyt "go with the flow"-asenteella, joka on kantanut pitkälle.

 

Autopeltisepän työstä Petrillä on reilun 30 vuoden kokemus. Hän toimii meillä korimekaanikkona ja nauttii työstään rennon sekä mukavan työporukan keskellä. Työporukan kanssa hän on päässyt myös kokemaan elämänsä aikana hienoja elämyksiä. Viimeisimpänä TYKY-päivien viettäminen ja itsensä ylittäminen seikkailupuisto Hugo Parkissa. Mielenkiinto omaan työhön on säilynyt läpi vuosien. Lisää viehätystä ovat kuitenkin tuoneet kehittyvät autot ja työvälineet, jotka ovat myös antaneet lisää haastetta omaan tekemiseen. Henkilöstöä kuitenkin koulutetaan jatkuvasti, jotta pysytään mukana ajan siivellä.

 

Petri viettää vapaa-aikaansa yhdessä Karo koiran kanssa lenkkeillen sekä erityisesti kesäisin lähellä hänen sydäntä ovat kaksipyöräiset. Hän rakentaa itse classic motocross pyöriä ja käy niillä huristelemassa crossiradalla. Kuva on Karhulan Classic MX kisasta vuodelta 2018.

Kari Parviainen on meidän Toyota automyyjä. Hän on vuodesta 2006 työskennellyt automyyjänä ja ennen tätä ollut vuosia päivittäistavarakaupan alalla. Kari tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja tykkää palvella asiakkaita kasvotusten. Palkitsevinta hänen mielestä automyyjän työssä on, kun saa ratkaistua asiakkaan ongelman ja asiakas palaa jatkossakin tekemään kauppoja hänen kanssaan.

 

Kari asuu perheineen Orimattilassa. Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi 11- ja 9-vuotiaat pojat sekä 2,5-vuotias tytär. Vapaa-aika menee lasten ja omien harrastusten parissa. Kuntosali harrastuksen kautta Kari päätyi hiljattain potkunyrkkeilyn pariin. Potkunyrkkeilyssä ajatukset saa kokonaan irrotettua perusarjesta ja laji kehittää voimaa, nopeutta sekä kestävyyskuntoa. Välillä treeneihin lähteminen tuntuu hankalalta mutta treenin jälkeen on aina hyvä fiilis!

Mira Tapola on Hyvinkään Nelipyörä Veikkarin automyyjä, joka on ollut alalla vasta hetken aikaa. Aiemmin Mira on työskennellyt matkailuautojen parissa sekä omistajana siivousalan yrityksessä. Meillä hän on aloittanut kesän alussa, mutta on jo nyt taitava työssään. Vahvimmillaan hän on asiakaspalvelun parissa ja hän on saanut erityisesti naisasiakkailta positiivista palautetta, että on mukava kohdata toinen nainen autoliikkeessä. Vaikka alalla naisia on vähemmän, ei hän ole kohdannut ennakkoluuloja.

 

Mira asuu Hyvinkäällä ja on miehensä kotitilan emäntä. He viljelevät tilalla kauraa, ohraa ja ruista. Yhteisenä intohimona heillä miehensä kanssa on matkailuvaunulla matkustaminen. Reissuja he tekevät ympäri Suomea sekä Pohjois-Norjaan.

Miralta löytyy myös silmää tyylikkäille valinnoille. Yhtenä mielenkiinnonkohteena hänellä on aina ollut sisustaminen ja hän onkin juuri saanut valmiiksi työn ohessa suoritetun sisustussuunnittelijan ammattitutkinnon. Tarkoituksena ei ole ollut vaihtaa alaa, vaan oppia sisustamisesta lisää ja tehdä pienimuotoisia sisustusprojekteja vapaa-ajalla.

Tämä mies on meidän Ford mekaanikko Simo Kivistö. Simo on ollut meillä vuodesta 2010 lähtien valmistuttuaan autonasentajaksi. Hän aloitti meillä harjoittelijana, tämän jälkeen pääsi kesätyöntekijäksi ja lopulta sai vakituisen työpaikan. Työn parhaita puolia ovat olleet työkaverit ja hyvät työajat. 10 vuoden uran aikana hänelle on kertynyt jo vahva osaaminen.

 

Simo on kotoisin Padasjoelta, mutta on muuttanut Orimattilaan kolme vuotta sitten. Hänen perheeseen kuuluu vaimo ja pian syntyvä esikoinen. Perheen perustamisesta aina haaveillut Simo odottaa tulevaa innolla ja hiukan jännittäen. Kaikki on kuitenkin valmiina uutta perheenjäsentä varten.

 

Simon vapaa-aika kuluu omakotitalon hommien parissa sekä välillä uintia ja hiihtoa harrastaessa. Entisenä jääkiekon harrastajana hän seuraa myös hyvin aktiivisesti pelejä ja on käynyt Kanadassa saakka katsomassa lajia.

Janne Levänen toimii meillä katsastajana. Hän valmistui vuonna 1999 autoteknikoksi ja on sieltä saakka tehnyt töitä autojen parissa. Katsastustyöstä kokemusta on kertynyt 20 vuoden ajalta. Katsastuksen vastuuhenkilön työhön kuuluu autojen katsastuksien lisäksi myös katsastukseen liittyvien vikatilastojen ja viranomaisyhteyksien ylläpitäminen.

 

Jannen elämään on nuoruudesta saakka kuulunut autourheilu. Polte harrastukseen syttyi nuorena poikana, kun hän pääsi seuraamaan vierestä isän ja veljen auto- ja ralliharrastusta. Oma harrastaminen on alkanut vuonna -92 Jokamiesluokasta ja ensimmäinen ralli kuljettajana oli edessä vuonna 1996. Ralliauton ratissa ajatukset saa muualle ja vauhdin huuma vie mennessään, myös autojen rakentaminen on iso osa harrastamista. Harrastuksen parissa hän pääsee haastamaan itseään, kehittämään omaa paineensietokykyä sekä tyydyttämään synnynnäistä kilpailuviettiä. 

 

Tällä hetkellä Janne ei ole harrastuksessaan ratin takana, mutta toimii aktiivisesti autourheilun taustalla. Miehen pitää myös kiireisenä viisihenkinen perhe, lasten harrastukset sekä juuri valmistunut omakotitalo.

Soini Toiviainen on yksi meidän Hyvinkään Nelipyörä Helletorpan mekaanikoista. Soinilta löytyy vahva ja monipuolinen osaaminen autojen korjaamisesta. Työkaverit ja asiakkaat voivat aina luottaa siihen, että hommat tulevat hoidettua. Mekaaninen ja tekninen tekeminen on kiinnostanut Soinia jo pienestä pitäen. Nuorempana hän opiskeli hetken aikaa sähköpuolta, mutta lopulta päätyi suorittamaan autonasentajan tutkinnon. Ensi vuoden alusta Soinilla tulee täyteen 10 vuotta täällä meillä.

 

Soinin perheeseen kuuluvat vaimo, kolme lasta, kaksi koiraa sekä pupu. Teini-ikäisten lasten perässä hänen ei enää tarvitse jatkuvasti juosta, mutta kotoa löytyy silti tekemistä vapaa-ajalle. Kodin remontointihommien ja koirien ulkoiluttamisen lisäksi vapaa-aika kuluu mukavasti omia autoja korjaillen sekä kitaraa soittaen.

Tämä karismaattinen herra Pohjois-Karjalasta toimii meidän vaihtoautomyyjänä. Eppu Muranen muutti Lahteen vuosi sitten Joensuusta. Nyt hän asuu täällä avovaimon ja Rambo koiran kanssa.

 

Eppu ei ole sukunsa ainut automyyjä. Automyyjän työ on seurannut häntä useamman sukupolven takaa. Vaikka vielä 15-vuotiaana hän oli varma, että hänestä tulee sähköasentaja, isänsä jalanjälkiä seuraten päätyi hän myös automyyjäksi. Epun uran alkuaikoina isä opetti poikaansa ja he työskentelivät samassa autoliikkeessä.

 

Työssä parasta Epun mielestä ovat onnistumiset ja se, että oma aktiivisuus palkitaan. Erityisesti vaihtoautojen parissa jokainen auto on yksilönsä ja kertoo oman tarinan. Epun vahvuuksiin kuuluvat sosiaaliset taidot ja persoonallisuus. Hän tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja saa muut tekemään nopeitakin päätöksiä. Vapaa-ajalla Eppu viettää aikaa avovaimon ja koiran kanssa lenkkeillen sekä mökkeillen.

Jalkapalloa nelivuotiaasta harrastanut Juuso Lindroos on Nelipyörä Paroisen Škoda-myyjä, joka päätyi meille nähtyään Facebookissa mainoksen Škoda-Trainee ohjelmasta, johon päätti lopulta hakea. Nyt reilun vuoden kuluttua koulutuksesta Juuso on virallisesti koulutettu Skoda myyjä, jolla riittää intoa ja osaamista!

 

Omina vahvuuksinaan Juuso pitää positiivisuutta ja sosiaalisuutta, jotka ovat tärkeitä ominaisuuksia myyjän työssä. Työporukallaan Juuso kuvailee olevan "hemmetin hyvä yhteishenki". Rento Skoda-myynnin työporukka keräileekin hyvässä mielessä "sakko"-kassaa, johon joutuvat rahallisesti sijoittamaan pienien virheiden ja myöhästymisten sattuessa. Kassan rahat kulutetaan yhdessä tekemiseen.

 

Vapaa-ajalla Juuso pelaa jalkapalloa Janakkalan Pallon miesten joukkueessa. Viime aikoina Juusolla on kuitenkin kiirettä riittänyt töiden ja harrastusten ohella, kun pieni lapsi on tullut osaksi Juuson ja avovaimon elämää.

Nastolasta kotoisin oleva Nita Hämäläinen on meidän automaalari. Tällä hetkellä hän asuu Villähteellä miehensä ja kahden pienen lapsen kanssa. Perheen elämä pyörii pääasiassa lasten ympärillä ja työpäivien jälkeen vietetään yhdessä aikaa.

 

Nita valmistui vuonna 2013 automaalariksi ja on siitä asti työskennellyt meillä täällä Lahdessa. Nita ei voisi kuvitella, että tekisi muuta kuin maalarin työtä. Työ tuntuu omalta hommalta ja parasta on oman kädenjäljen näkeminen. Vaikka Nita on meidän ainoa naispuolinen maalaari, on hän todella viihtynyt. Työkaverit ovat olleet mahtavia ja he auttavat aina tarpeen tullen toisiansa. Tulevaisuudessa tavoitteena lisätä omaa ammattitaitoa ja suorittaa maalauksen erikoisammattitutkinto.

Hyvinkään Nelipyörä Helletorpan Toyotan palveluneuvoja Tiina Ripatti on työskennellyt meillä maaliskuusta alkaen. Autoalalle hän päätyi merkonomikoulutuksen työharjoittelun kautta. Tiinalla oli ollut aluksi vaikeuksia löytää harjoittelupaikkaa, mutta sitten hänen äitinsä oli ehdottanut, että hän voisi hakea kotia lähellä sijaitsevaan autoliikkeeseen. Autoliikkeessä oltiin aluksi oltu ihmeissään, miten tyttö on kiinnostunut heidän toiminnasta, mutta nopeasti Tiina oli päässyt aloittamaan harjoittelun liikkeessä. Lopulta hän päätyi suorittamaan samassa paikassa oppisopimuksen kautta myös autoalan perustutkinnon, josta hän valmistui vuonna 2009.

 

Nyt Tiinalla on takana yli 10 vuotta autoalalla ja yksikään päivä ei ole ollut samanlainen. Lähes päivittäin oppii jotain uutta ja aina saa tarvittaessa neuvoja työkavereilta. Tärkeintä asiakaspalvelutyössä on olla positiivinen ja kuunnella asiakasta. Työpäivän jälkeen työasiat Tiina saa parhaiten mielestä koirien kanssa ulkoillessa ja inspiraation iskiessä palapelejä kooten.

Jari "Hesse" Helminen on Toyotan palveluneuvoja, joka on vuodesta 1995 työskennellyt meillä täällä Lahdessa Vesijärven autolla. Hän aloitti autojen huollon parissa mekaanikkona, mutta on nyt viimeiset 12 vuotta toiminut palveluneuvojana.

Jarin työpäivät pitävät sisällään asiakaspalvelua, huoltojen varaamista ja varaosien myymistä sekä tilaamista. Jari on viihtynyt työssään hyvin mukavien työkavereiden ansiosta. Parasta työssä on, kun pääsee tekemään työtä asiakkaiden parissa.

 

Metsästysharrastus on ollut Jarin henkireikä jo 25-vuotiaasta saakka. Harrastus alkoi silloin pienriistametsästyksen parissa, mutta tänä vuonna alkaa kolmas vuosi hirvijahdissa. Lähes 30 vuoden ajan Jari on vuosittain käynyt metsästys porukan kanssa viikon kestävillä metsästysreissulla pohjoisessa Suomessa. Metsästyksen lisäksi kunnostaan huolta pitävä Jari pelaa harrastejääkiekkoa ja takana on useita laskettelureissuja Alpeille.

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Mika Markunmäki toimii Škodan ja Mazdan palveluneuvojana Nelipyörä Paroisilla Hämeenlinnassa. Mika on opiskellut aikoinaan autopeltisepäksi ja tämän jälkeen vielä autoteknikoksi. Nyt takana on nyt monta vuotta kokemusta autoalalta. Mikan työpäivät pitävät sisällään pääasiassa asiakkaiden parissa työskentelyä, jossa hän onkin vahvimmillaan.

 

Mikalla on 20-vuotias tytär sekä 22-vuotias poika ja tällä hetkellä hän asuu Hämeenlinnassa. Vapaa-ajalla Mikan elämä pyörii "Rockabilly"- elämäntavan parissa, johon kuuluvat vanhat amerikkalaiset autot, nahkarotsit ja rockabilly-musiikki. Rockabilly porukan kanssa käydään cruising ja autotapahtumissa, kokoontumisajoissa, bändien keikoilla sekä korjaillaan harrasteajoneuvoja. Tällä hetkellä Mika ajelee 1971 vuosimallin Ford Torinolla.

Joni Saukko on meidän Toyota automyyjä. Työuransa hän on aloittanut jäätelöautokuskina ja tämän jälkeen siirtynyt taksikuskiksi. Taksiura kesti viisi vuotta ja nyt takana on jo 12 vuotta automyyjän uraa. Työkaverit kuvailevat Jonia positiiviseksi kaveriksi, joka ei näytä muille huonoja päiviänsä. Onnistuneet työpäivät pitävät Jonin mielestä sisällään kauppojen tekemistä, tyytyväisiä asiakkaita sekä tärkeimpänä hyvän lounaan.

 

Joni asuu Hollolassa vaimon sekä 2-vuotiaan lapsen kanssa. Viimeiset vuodet Jonilla on riittänyt kiirettä omakotitalon remontin parissa, mutta muuten Joni tykkää käydä kesäisin veneilemässä. Veneilyharrastus on ollut mukana koko elämän ja nuorempana venereissuilla vierähti helposti useampikin viikko. Oma paatti on hankittu kahdeksan vuotta sitten ja sillä on kierrelty paljon Suomen sisävesissä sekä Saaristomerellä.

Tämä rallimies palvelee teitä Toyota huollon tiskillä. Orimattilasta kotoisin olevalta Savilaakson Timolta löytyy kokemusta autoalalta jo reilun kymmenen vuoden takaa. Timo on päätynyt meille autotekniikka opintoihin kuuluvan työharjoittelun kautta vuonna 2015, ja on siitä lähtien toiminut palveluneuvojan hommassa. Timon työpäivät pitävät sisällään asiakaspalvelua kasvotusten ja puhelimitse liittyen varaosamyyntiin sekä katsastus- ja takuupuolen asioihin. Päivät ovat usein erilaisia ja parasta on, kun pääsee vähän miettimään, miten asiat ratkaistaan.

 

Timoa on aina kiinnostanut autot ja ralliauto harrastuksen parissa hän on viihtynyt jo nelivuotiaasta lähtien. Ralliauton ratin takana hän on ollut nyt yhdeksän vuotta.

Harrastus on opettanut Timolle pitkähermoisuutta, mitä välillä tarvitaankin hänen työssään. Tärkeää on myös muistaa olla aina ystävällinen ja se, että "maltti on valttia" haastavimpienkin tehtävien kohdalla.

Katja Lehti on Nelipyörä Paroisen Toyotan tuotepäällikkö. Asiakaspalvelun parissa viihtyvään Katjaan voitte tutustua lisää, kun astutte liikkeeseen sisään Toyota-oven puolelta. Katjan työpäivät menevät pääasiassa autojen myynnin parissa rennon työporukan keskellä. Työkavereille Katja on tuki ja turva, joka tykkää vastuusta ja auttaa aina toisia.

 

Katja suorittaa tällä hetkellä myös YAMK-opintoja Laurean ammattikorkeakoulussa ja tavoitteena on tulevaisuudessa edetä työuralla. Opintojen lisäksi Katjan vapaa-aika menee neljän lapsen ja kolme koiran kanssa. Kesäisin he käyvät veneilemässä ja talvisin laskettelemassa.

 

Mieleenpainuvimmat hetket työuralta ovat ne, joissa asiakkaiden toiveet ylitetään ja saadaan asiakkaat tyytyväisiksi. Katja toivottaa uudet nuoret työntekijät tervetulleiksi ja toivoo, että alalle rohkenisi tulla enemmän naisia!

"Visiota, luovuutta ja rohkeutta. Kaikilla on oma näkemys nähdä eri asioita eri lailla." Matti Haarala.

 

Matti on meidän kokenut ja visuaalisten silmien omaava automaalari, joka on tehnyt maalaushommia jo vuodesta 2002 alkaen.

Matti asuu Hollolassa vaimon sekä 10- ja 13-vuotiaiden tyttäriensä kanssa. Maalaus on ollut aina hänelle kutsumusammatti ja vapaa-ajallaankin hän toteuttaa itseään maalaamisen kautta. Matin erikoisosaamiseen kuuluvat kynäruisku-, sivellin- ja koristemaalaus eli pinstriping. Uusimpana harrastuksena hänellä on valokuvaaminen, joka onkin vienyt hänet täysin mennessään! Matin tukena samalla polulla on ollut hänen hyvä ystävänsä Joni Koivulahti, joka on motivoinut ja inspiroinut häntä taiteen ja valokuvauksen saralla. Yhdessä he ovat päässeet kehittämään ja opettamaan toisia.

 

Matin työtä ja harrastuksia yhdistää se, että parasta on päästä näkemään oman kädenjälkensä ja loppujen lopulta tärkeintä on tyytyväinen asiakas.

 

Ystävät kuvailevat Mattia luotettavaksi, määrätietoiseksi ja lahjakkaaksi.

Hausjärvellä asuvan mekaanikko Sami Lanteen toiveena on pienestä pitäen ollut autoalalla työskenteleminen. Nyt takana on työuraa autoalalla 20 vuotta ja Samin elämässä autot ovat mukana työn ja harrastuksen kautta. Sami harrastaa vapaa-ajalla maastoautomatkailua. Maastoautomatkailu porukan kanssa he käyvät ajamassa Venäjällä vanhoja suomalaisia tienpohjia. Takana on yli 50 reissua ja pisin reissu on ollut Mongoliaan saakka. Tämä reissu kesti 13 päivää ja kilometrejä tuli ajettua noin 8000.

 

Samilla on kaksi kouluikäistä lasta ja niiden kanssa hän viettää paljon aikaa vapaalla. Samin 6-vuotias poika on myös kiinnostunut autoista ja yhdessä he ovat perehtyneet mekaanikon työhön ruohonleikkuria viritellen. Poika tietää jo autoista tärkeimmän, eli miten auto kannattaa pysäköidä, jotta liikkeelle on helpompi lähteä.

Ismo Siilahti on meidän Ford tuotepäällikkö. Hollolassa asuvan Ismon perheeseen kuuluvat vaimo, tytär ja kaksi koiraa. Koulutukseltaan hän on tradenomi ja autoalalla hän on työskennellyt 17 vuotta. Ismon vastuualueeseen täällä meillä kuuluu uusien autojen varustelu alusta loppuun. Ismolta löytyy myös vahva tietotekninen osaaminen ja hänellä on aikoinaan ollut oma toiminimi internet-sivujen suunnittelun parissa.

 

Ismolta löytyy monia harrastuksia sekä rohkeutta kokeilla uusia asioita. Harrastusten kautta hän pääsee kokeilemaan omia rajojaan sekä voittamaan itsensä. "Harrastukset auttavat unohtamaan työasiat sekä pitävät mielen ja kehon terveenä." Kertoo Ismo. Harrastuksista löytyy lajeja, joissa tarvitaan uskallusta ja voimaa, kuten mm. kiipeily, boulderointi, surffaus ja moottoripyöräily. Harrastusten perässä hän matkustelee aina kun on mahdollista. Liikunnasta nauttiva Ismo käy myös neljästi viikossa tekemässä kuntosaliharjoituksia sekä nauttii luonnossa liikkumisesta koiriensa kanssa.

 

Työssään Ismo pitää tärkeänä, että tekemistä riittää ja pääsee työskentelemään itsenäisesti!

"Toinen ensin ja toinen perässä", kertoo Teemu Elomaa päätyneensä työskentelemään isänsä Ilkka Elomaan kanssa samaan työpaikkaan Nelipyörään Paroisille Hämeenlinnaan. Yhteinen moottoriurheilu harrastus on vetänyt molemmat työskentelemään autojen pariin. Isä Ilkalla harrastus on ollut mukana elämässä jo 40 vuotta ja tämän myötä Teemu on päässyt koko elämänsä ajan mukaan toimintaan. Moottoriurheilun parissa kuluu mukavasti illat, kun vuoden sisällä alueella järjestetään noin viidet kisat, joista jokaisen valmistelut tarvitsee aloittaa jo kolme kuukautta ennen tapahtumaa.

 

Yhteinen harrastus ja työpaikka ei ole luonut Teemun ja Ilkan välille ongelmia tai mielipahaa, mutta molemmat ovat kuitenkin samaa mieltä siitä, että työskentely aivan vierekkäisillä pisteillä ei välttämättä onnistuisi. Työskenteleminen samassa työssä on kuitenkin antanut molemmille lisää osaamista, kun Ilkka voi jakaa pojallensa kokemuksen myötä karttuneen osaamisensa ja Teemu voi opettaa isäänsä uusien oppien valossa.